Най-шокиращият сексуален филм в американската история

21.07.2014, 19:06

Да се чудиш и маеш

   
 
Най-шокиращият сексуален филм в американската история

През 1945 година един филмов ентусиаст на име Хауърд Бъб създава документалния филм "Мама и татко", който показва шокиращи сексуални кадри с оправданието, че филмът е образователен. През 30-те години в Щатите са записвани и други подобни "образователни" ленти, но творението на Бъб определено "избива рибата".

"Мама и татко" в общи линии представлява мелодрама, разказваща историята на млада жена на име Джоан Блейк, която по време на войната се запознава с пилот от Военновъздушните сили и ражда извънбрачно дете от него. Впоследствие пилотът заминава за фронта, където намира смъртта си. Втората част на филма е посветена на бременността, раждането и венерическите болести, преди да се стигне до развръзката – Джоан оцелява, но детето ѝ се ражда мъртво като наказание за неморалния разврат на майка си. Най-фрапиращото е, че във филма се показва целият процес на едно раждане – както нормално, така и с цезарово сечение!

Режисьорите на филма се опитват да му изградят репутация на прекалено шокиращ, за да бъде гледан от средностатистически зрител. За тази цел собственикът на киносалона във Филаделфия, където се състои ремиерата, умишлено поврежда вентилацията, за да могат по-слабите физически хора да припаднат уж заради шокиращите кадри! Циркът стига дотам, че по идея на пишман режисьорите зрителите на прожекциите биват разделяни по полове и преди всяка прожекция трябва да пеят националния химн! Това, разбира се, довежда до огромна съпротива спрямо филма, където срещу режисьорите са повдигнати над 400 съдебни дела!

Въпреки че остава в историята като най-гнусният филм, сниман някога, през 60-те години той отново започва да се излъчва и общите му печалби достигат почти 100 милиона долара. Спрямо вложените и придобитите средства тази аматьорска халтура се оказва един от най-печелившите филми в историята! През 2005 година "Мама и татко" е вкаран в Националния филмов регистър на САЩ, което означава че лентата ще бъде съхранена вечно заради нейната – забележете – културна стойност! Да живеят малоумните филми и промоутърските трикове.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ