Какво се случва с тялото на жената, когато получава оргазъм?

23.04.2022, 14:00

Добре е да знаеш!

   
 
Какво се случва с тялото на жената, когато получава оргазъм?

Женският оргазъм е трудно разгадаем феномен, за който дори и учените нямат единодушно обяснение. А те, ако не ни обяснят няма кой, ние сме си гола вода.

Но като всеки сериозен мъж, поне трябва да си наясно какво се случва с тялото на жената по време ан оргазъм. Това ще ти помогне да разбереш как да доставиш на партньорката си повече удоволствие и да я разкриеш, ако се преструва.

Ето какво се случва!

Щом една жена се възбуди, сърцето ѝ започва да бие по-бързо и дишането ѝ се учестява. Различни мускули по тялото ѝ започват да се стягат. Гърдите ѝ набъбват леко, а зърната ѝ настръхват. Лицето, шията и гърдите ѝ се зачервяват. Също така, клиторът се разширява.

Вагината ѝ започва да образува естествена "смазка”. Ако тя не е налице, сексът ще е много болезнен за нея.

Срамните устни започват да се разтварят, а вагината да се разширява, подготвяйки се за… (сещаш се какво). Това се случва, защото кръвта се насочва към тазовата област и създава топло усещане.

2018992

Докато възбудата продължава, всичко все повече се разширява. Клиторът пък се съкращава с 50% точно преди тя да получи оргазъм.

Когато жената стигне до оргазъм, кожата започва да се изчервява и мускулите по тялото ѝ продължават да се свиват. Кръвното налягане, сърдечната честота и скоростта на дишане продължават да се покачват.

Във влагалището, матката и ануса ѝ започват ритмични контракции, които се случват веднъж на секунда. Леките оргазми имат три до пет импулса, а интензивните оргазми са от 10 до 15.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ