Какво да не правите в социалните мрежи след раздяла

18.08.2014, 10:24

Дръжте се на положение

   
 
Какво да не правите в социалните мрежи след раздяла

Отминаха времената, когато след раздялата хората просто си поемаха по своя път и повече не се интересуваха един от друг. Сега вече не е така. Благодарение на социалните мрежи всяка ваша стъпка ще бъда наблюдавана от бившата ви и нейните приятелки. Една снимка, на която се забавлявате с приятел и получавате съобщение – "Винаги съм го мразела този". Една снимка с що-годе хубаво момиче около вас и ето ви ново съобщение - "Знаех, че между вас има нещо! С тази ли ме смени, лъжлив кучи...". Сещате се за останалото. Сега обаче ще ви предложим 6 сравнително лесни стъпки, които ще ви помогнат да преминете тихо и цивилизовано през раздялата си.

Не я следете

Бъдете интелигентни. Знайте, че тя умишлено ще публикува всякакви неща, за да ви ядоса. Спестете си нервите и покажете, че сте по-готиният от двамата, като изобщо не се интересувате от нищо, свързано с нея. "О, значи сега си с Боби? Не знаех, защото престана да ми пука за живота ти, след като си разтвори краката пред онзи кретен.". Плюс това, наистина ли искате да виждате нейни снимки с разголени тоалетчета, когато излиза с приятелки? Няма смисъл.

Леко с публикуването

Ако сте били обвързани, значи поне в някаква степен сте пренебрегвали приятелите си. Вместо да си изливате душата в социалните мрежи, направете нещо по-добро – обадете се на стар приятел, излезте и с отрежете. Сега, след като пак сте свободни, ще имате повече пари и свободно време. Да се отцепите с някой доверен човек е много по-добре, отколкото да поствате депресарски неща във Фейса. Помнете – единственото по-тъжно от това да сте тъжни в реалния живот е да изглеждате тъжни в социалните мрежи.

Бъдете готини

И ето, най-после сте свободни. Вместо да се самосъжалявате с часове, просто излезте и правете всички неща, които преди не са ви били позволени. Забавлявайте се с пичовете, излизайте често. А онази сладурана от съседната улица, която ви хвърля закачливи погледи, със сигурност ще се зарадва, че пак сте "на сергията". Ако реалният ви живот е готин, виртуалният ви също ще стане такъв. А готин живот след раздялата е нещо, което нито едно бивше гадже не може да преглътне.

Бъдете честни

Всички са нясно, че хората се стремят да направят така, че животът им да изглежда по-хубав в социалните мрежи. По-добре недейте да публикувате нищо, отколкото да публикувате глупости. Непринудената снимка е много по-добра от снимката, за която се престаравате. Ваши самотни снимки в бара с послание "Обичам живота" няма да убедят никого.

Бъдете пасивно агресивни

Злобните подмятания са присъщи на комплексарите и дребните душици. Вместо това публикувайте двусмислени статуси, които да съдържат очевидни препратки към бившата ви, но и да не я посочват директно, така че да можете да отречете след това. Ако тя не се изнерви и не ви досажда – добре. Ако се изнерви – още по-добре, защото ще можете да кажете, че тя го приема емоционално, защото още има чувства към вас. И в двата случая печелите.

Подбирайте снимките си

Всичко, които публикувате, ще бъде наблюдавано и анализирано. По време на раздяла хората показват истинската си същност, обикновено тя не е никак хубава. Освен ако раздялата ви не е била супер възпитана и цивилизована, трябва да прекарате следващите 3 месеца във внимателен анализ на виртуалното си поведение. Публикувайте снимки с други момичета, на които правите неща, които не сте правили с бившата. Като например да се смеете и да си говорите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ