Каква е здравословната седмична доза секс?

31.01.2017, 14:15

Има ли такава? Учените отговарят

   
 
Каква е здравословната седмична доза секс?

Спокойно можем да кажем, че живеем в свят, в който почти всичко хубаво носи някаква вреда (алкохол, шоколад, цигари, въглехидрати, интернет). Затова е приятно като се замислим, че всеки би се съгласил, че сексът е едновременно хубаво и полезно нещо. 

Физически той е перфектна кардио тренировка и може да се сравни с едно добро тичане, а психически той може да накара и най-големия неудачник да спре да се чувства като такъв. И е много хубаво, че за сексът рядко се дават цели или ограничения, като например "не пий повече от 3 пъти седмично". Количеството секс няма никакво значение за здравословното състояние на човек. 

Това се твърди и в ново проучване на Университета на Торонто, според което няма желан или перфектен брой пъти, в които трябва да правим секс седмично. Изследователите казват, че двойките трябва да го правят когато и както искат, стига това да води до укрепване на връзката им и да ги кара да се чувстват щастливи.

"Като цяло е важно да се поддържа романтична връзка със сексуален партньор, но също е важно двамата да имат реалистични очаквания за сексуалния живот, предвид факта, че много двойки са заети с работа и задължения. Нашето проучване показва, че редовният секс е свързан с по-високо ниво на щастие, но това не означава, че за двойките трябва да се стремят на всяка цена да правят възможно най-много секс.", казва ръководителя на изследването Ейми Мюйс пред Huffington Post.

Така че, няма от какво да се притеснявате, пичове. И не се смейте на приятеля си, който не е правил секс от половин година, защото това на практика няма значение. Или поне го правете, когато него го няма!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ