Как да запазим самолета с гордо вдигната глава

11.03.2015, 14:10

Мъжки съвети за сексуална мощ

   
 
Как да запазим самолета с гордо вдигната глава

Мъжете са най-уязвими, когато е поставена под съмнение тяхната сексуална мощ. Това е в състояние да срине психиката им и да остави трайна следа в съзнанието им.

Един от най-често срещаните мъжки проблеми е еректилната дисфункция. Среща се най-вече при по-възрастни мъже вследствие от други здравни проблеми, но все повече млади юнаци се оплакват от проблеми с ерекцията. Оказва ли начинът на живот влияние върху способността за изпълнение на мъжките функции и правят ли достатъчно мъжете днес, за да опазят най-ценното си? Има няколко често срещани причини, които могат да доведат до временен проблем с ерекцията. Его ги и тях:

Употребата на алкохол

Мислите си, че алкохолът помага да ви дойде настроението, но знайте, че той може да ви причини и сексуални проблеми. Прекомерната употреба на алкохол е отрова за тялото и мор за ерекцията ви. Той действа като депресант и може да секне желанието ви за секс. Твърдият алкохол води до затлъстяване и високо кръвно налягане, което от своя страна носи предпоставки за развиване на еректилна дисфункция. Най-добрият съвет е да спрете да разчитате на алкохолните напитки като за сексуален стимулант и да ограничите питиетата до максимум две на вечер.

Никотинът

Пушенето е една от основните причини за проблеми с ерекцията. Никотинът свива кръвоносните съдове, което води до ограничаване на притока на кръв към пениса. По време на изследвания върху животни е доказано, че никотинът е в състояние да преодолее дори ефекта на виаграта. Други изследвания сочат, че 87-97% от мъжете с проблеми с притока на кръв към мъжкото достойнство са пушачи.

Употребата на лекарства и техните странични ефекти

Понякога страничните ефекти на някои лекарства могат да доведат до проблеми с ерекцията. Друг път самите лекарства я причиняват. Някои често употребявани медикаменти могат да причинят еректилна дисфункция – болкоуспокояващи, лекарства за сърце, лекарства за кръвно налягане, антидепресанти и др. Ако усетите подобно влияние, задължително се допитайте до лекар.

Сексуалните проблеми и обвързването

Мъжете, които са щастливи с партньорката си, имат по-малко проблеми с ерекцията. Такива обаче могат да се появят при започването на нова връзка и често са предизвикани от страх или притеснение от интимността с нов човек. Добрата новина е, че проблемът е на психологическа основа и с малко помощ и повечко характер ще се справите с проблема без да се налага да посещавате лекар или да употребявате медикаменти.

Стресът

Стресът и безпокойството като нищо могат да ви докарат проблеми с ерекцията. Те причиняват освобождаването на адреналин, което свива кръвоносните съдове и съответно възпрепятства достъпа на достатъчно кръв докъдето трябва. До 20% от всички проблеми с мъжкото достойнство са причинени именно от напрежение и притеснение. Не премълчавайте този проблем, а го обсъдете с партньорката си. Ако и това не помогне, няма да е зле да посетите професионален психолог.

Умората

Това е честа причина за еректилна дисфункция. Хроничната преумора засяга уменията ви в леглото. Най-простото решение на проблема е да правите редовни физически упражнения и да се наспивате добре през нощта. Ако често се чувствате твърде уморени, това може да е симптом на сънна апнея. При нея човек многократно спира да диша по време на сън и означава, че мозъкът и останалата част от тялото не си набавят достатъчно количество кислород. Ако се чувствате по подобен начин, задължително се консултирайте с лекаря си.

Депресия

Често един от симптомите на депресия е нежеланието за секс. Всъщност може и да е обратното. Нерядко проблемите с ерекцията са тези, които водят до депресия. Ако не можете да се отърсите от лошото настроение, отново ви съветваме да се посъветвате със специалист.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ