Защо жените си падат по мъже с пороци

12.05.2016, 16:30

Учените обясняват

   
 
Защо жените си падат по мъже с пороци

Жените винаги са били привлечени от порочни мъже. Ето защо двойкаджиите в училище, хулиганите, биячите и прочие утайки са толкова популярни сред тях. Учените, които, разбира се, са обречени да бъдат отхвърляни, проведоха сериозен експеримент - каква е причината момичетата да си падат по лоши момчета.

Изследването "Синдромът на младия мъж с цигарата и алкохола" (Така се казва, наистина) е публикувано в научното списание "Еволюционна психология". Учените изясняват защо въпреки очевидния факт, че алкохолът и цигарите са вредни, те все още се употребяват с голяма популярност.

Мъжете с цигара и чаша в ръка се струват по-привлекателни на жените, защото сексуалността се определя от това колко "рисковано" изглежда мъжът, казва доктор Евелин Уинкъл.

1705071

Като цяло - когато жената си избира "дългосрочен" и "краткосрочен" партньор, се влияе от различни принципи. Затова на мъжете им се налага да са конкурентни и в двата варианта, ако им се размножава, разбира се. В качеството на дългосрочен партньор жените търсят сила, защита и ресурси.

В случая за "краткотрайния" партньор жените избират лошите и привлекателни мъже, защото ги намират "възбуждащи" (Това не си го измислихме ние, питахме специално няколко жени!).

Ето и самото изследване.

На 239 жени на възраст от 17 до 30 години са им показани различни снимки на мъже - с цигари, с чаши и без такива порочни атрибути. И какво мислите? Мъжете, които били снимани в барове с цигари, с алкохол и т.н., били посочени от жените като по-привлекателни. Именно с тях те биха предпочели секс без ангажименти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ