Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

22.12.2016, 20:15

Майката природа цинично ни е осакатила. Но защо?

   
 
Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

Ново изследване на учени от Великобритания дава отговор на загадката – защо Майката природа толкова цинично ни е наказала – отнела ни е пенисната кост. Както твърдят авторите на изследването, половите органи на човека са претърпели най-много промени в течение на еволюцията. Пенисната кост присъства при огромна част от бозайниците, в това число, и при много примати.

Защо някои бозайници достойно притежават този така полезен инструмент – още не е напълно ясно. Според теориите костта помага, когато няма достатъчно прилив на кръв в половия орган, а ние добре знаем, че след определена възраст точно това би ни свършило много добра работа. Според учените, именно пенисната кост е причината много видове да продължават да съществуват, защото тя подпомага значително размножаването. Последните изследвания сочат, че мъжките мишки (да и те са облагодетелствани), които имат по-големи костици в пениса, се размножават с пъти по-добре от събратята си с мънички.

Британските биолози Матилда Бриндъл и Кристифър Опи установяват, че има зависимост между продължителността на половия акт и наличието или отсъствието на пенисна кост. Ако има кост – актът е с пъти по-дълъг (плачем).

Продължителността на половия акт е еволюционно важна за видовете, които често сменят партньорите си, а ранният Homo е предпочитал да се язди само с неговата госпожа или реда – един мъжки и няколко постоянни партньорки (което на нас, разбира се, повече ни допада).

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ