Да останем ли приятели с бившата?  3 Виж всички снимки

03.08.2017, 14:00

Много труден въпрос!

   
 

Ново проучване отговори на въпроса, който измъчва всеки, който някога е бил в сериозна връзка: дали да си останем приятели с бившата?

Изследването е проведено от специалист по социална психология д-р Джъстин Лемйлер. Той тества 350 души във възрастовдиапазон от 20 до 30 години.

В началото всеки от тях съставя списък с причини, поради които има смисъл да поддържа връзка с бившия или бившата. След като анализира всички мнения, екипът идентифицира 7 основни причини:

Сантименталност

Прагматизъм

Обич

Деца или други общи неща

Сексуалният интерес е паднал, но човешкото съчувствие е останало

Запазване на социалния статус

Бърз достъп до секс

1955617

След това участниците в проучването са помолени да посочат по една от причините, поради която поддържат връзки с бившите. Оказало се, че най-популярната причина да продължим приятелството с бившия е сантименталността, но прагматизмът е на последно място. Останалите точки са хармонично разпределени между тези две крайности.

Освен това всички участници в проучването преминават тестове за личността. Оказва се, че най-често приятелството с бившите е предпочитани от онези, които са склонни да манипулират другите и да намират лични облаги във всичко.

Така че не се подлъгвай, ако бившата ти предложи да пийнете кафенце по приятелски. Може би тя има интерес само от твоята способност да правиш кафето по майсторски начин.

1955618

Всъщност, отговаряйки на въпроса "Трябва ли да бъда приятел с бившата?"  трябва да обърнеш внимание на мотивацията си. Ако си водени от материална печалба или си в търсене на безсмислен секс,нека това да я ясно и за двамата.

Но ако имаш сантиментална причина е най-добре е да се въздържите от приятелство. В противен случай рискувате да станете жертва на собствените си чувства.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ