Горещо меню за Свети Валентин

02.02.2017, 11:15

Вкусни начини да докаратате партньора до подходящото настроение

   
 
Горещо меню за Свети Валентин

Ето, че настъпи месецът на любовта и повечето от вас ще го приемат като още един повод да прекарат повече време с любимия човек. Ако сте късметлии, може да се озовете директно под завивките. А защо да не подсилите и желанието на половинката си с нашите предложения, които не само са вкусни, но и със сигурност ще доведат до желаното настроение?

От векове се смята, че определени храни притежават свойствата на естествен афродизиак и предизвикват сексуално желание. Някои афродизиаци намаляват стреса и стимулират движението на кръвта, докато други подсилват производството на допамин в мозъка. Комбинацията от всичко това повишава либидото.

За да се разгорещите напълно на Свети Валентин ви предлагаме да включите повечето от тези храни в празничното си меню.

Шоколад

1851288

Благодарение на съставката фетилетиламин се стимулира нервната система и се задейства освобождаването на съединения на удоволствието, като ендорфин.

Мед

1851286

Поради фактът, че е богат на витамин Б, медът засилва нивото на тестостерон в кръвта. Този хормон предизвиква сексуален импулс както при мъжете, така и при жените. Също така съдържа бор - минерал, който позволява на организма да обменя естроген и така засилва сексуалното желание при жените.

Босилек

1851283

Освен свежест в ястията, ароматът на тази съставка има ефект на афродизиак. Усилва сексуалното желание като повишава сърдечния ритъм.

Авокадо

Слави се с репутацията на афродизиак още от времето на ацтеките. Поради високите нива на витамин Е поддържа жизнеността и нивата на енергия.

Трюфели

Тези скъпи десерти притежават аромат, за който се смята, че имитира андростенон, съдържащ се в мъжката пот, което служи за привличане на противоположния пол.

Аспержи

1851284

Страхотен източник на витамин Е, който стимулира производството на хормони и витамин Б, който повишава хистамина, който подсилва сексуалния импулс.

Джинджифил

От древни времена се вярва , че той засилва чувствителността на ерогенните зони.

Канела

1851287

Известна е с това, че засилва апетита – както физическия, така и сексуалния. Подправката загрява тялото и заедно с това засилва сексуалното желания.

Миди

Един от най-популярните афродизиаци се слави със своето високо съдържание на цинк, който повишава либидото. В тях са открити и аминокиселини, които спомагат за производството на половите хормони.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ