4 типа жени по степента на феминизма и изобщо събрахме женското съсловие в тях!

24.01.2017, 20:15

Как да общуваш с тях, дали ще се получи изобщо и какво да очакваш

   
 
4 типа жени по степента на феминизма и изобщо събрахме женското съсловие в тях!

Нали, защото е актуално сега с протестите на феминистките спрямо новия президент на САЩ, решихме да категоризираме жените в 4 типа. Оказа се, че е напълно възможно. За начало обаче, с няколко думи обясняваме за самия феминизъм:

"Феминизмът включва политически, социални и др. движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото. Повечето феминист(к)и са загрижени най-вече за социалното, политическо и икономическо неравенство между мъжете и жените. Феминизмът се концентрира върху идеята, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права."

До тук с речника. Сега определяме жените и правилното отношение, което трябва да имаш към тях, спрямо степента на феминизъм.

ПАТРИАРХАЛКА

Степен на феминизъм: 0

Перспектива за щастлив живот: 2 от 5

1844976

Мъжът – цар, Бог и повелител. Жената – родена е да служи. Всичко с нея ще е такова каквото ти искаш – поне на думи. Патриархалката охотно признава слабостите си и скланя глава пред мъжа. Тя осъжда жените с освободено поведение, не разбира образованите, не проумява кариеризма и като цяло – ненавижда всяко отстъпване от ролята на майка и съпруга. Целодневно готвене на боб и пране на чорапи – това е женското предназначение, а всичко друго – то е лукаво и дяволско.

Мъжът, които си избира такава жена за партньорка, трябва да бъде здрав като кон, упорит като магаре и енергичен като Джак Ръсел, защото истински другар от патриеархалката – не става. Инициативността, креативността, предприемачеството и отговорността, от гледна точка на такава жена – това е порок, който трябва да се заменя с кротост и послушание. За децата също: синовете ще разлигави, дъщерите – ще коплексира.

ПРИНЦЕСА

Степен на феминизъм: 1

Перспектива за щастлив живот: 3 от 5

1844977

Жена с по-скоро традиционни възгледи към света. В ценостната ѝ система мъжът е източник на благини и радости. Най-често в категорията за привлекателен мъж попада "Яката БаДка" с челюст на булдог. В истинските кралства преди векове този тип се е наричал "ковачът" или "месарят".

Не, тя в някакъв случай не търси равенство с мъжете – що за глупости? Разбира се, че мъжът е по-силен, а жените му трябват само за удоволствие – това на всички им е ясно. Просто това удоволствие не е безплатно. Жените от този тип могат да бъдат съвсем нормални жени и много добри майки, единственото условие – да ги издържаш.

ЛЕЙДИ СЪВЕСТ

Степен на феминизъм: 2

Перспектива за щастлив живот: 4 от 5

1844980

Това е работещата жена. Жените от този вид можеш да видиш не само на постсъветските плакати – те са продукт на средната класа, когато една заплата не стига. Тези жени имат традиционни възгледи, но са напълно наясно къде стои жената в съвременния социум. Често достигат средни нива на работните си места, но когато се прибират не сядат да пият ракия, а започват да се грижат за домакинството.

Това са жените роботи. Те могат да правят всичко, но уважават мъжа. С тях се живее лесно, защото те са истински другари и приятели. Само където след средната възраст това са жените, които те бият, ако се прибереш пиян от кръчма – чел си вицове за тях.

БАЛАНС

Степен на феминизъм: 3

Перспектива за щастлив живот: 5 от 5

1844975

Тези мацки са наясно, че в съвременния свят вече всички са равни, но виждат ползи и бонуси от това да са жени. Наясно са, че обществото се отнася снизходително към тях понякога, но са достатъчно умни да не се обиждат, а да изваждат ползи от това.

Те се стараят да получат добро образование, хубава работа и тяхната самостоятелност ги радва. Такива жени ще ти предложат да си "делнете" сметката, но няма да възразят, ако им помогнеш със стола или им отвориш врата. Мацките от този тип търсят симпатични момчета, често набори, защото не им пука, колко пари имаш точно в джоба. Те имат страхотно чувство за хумор и носят на сексиски шеги, защото никога не са се чувствали застрашени от мъжете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ