"Кама Сутра" всъщност не разказва за секса

30.07.2014, 13:07

Поне по-голямата ѝ част

   
 
"Кама Сутра" всъщност не разказва за секса

Всички сме свикнали да свързваме "Кама Сутра" с илюстрации на чудновато преплетени хора и обяснения как да достигнем до нови нива на сексуалното удоволствие. Тази тема наистина е засегната подробно, но това не е цялата книга. Всъщност не е дори по-голямата част от книгата.

Всъщност "Кама Сутра" е написана с целта да направлява младите както в междуполовите отношения, така и във всички останали аспекти на всекидневния живот. В нея детайлно е описано кога и какво трябва да ядат хората, кога да се бръснат, коя част на деня е най-подходяща за дресировка на домашните животни и така нататък.

Според книгата, за да бъде човек щастлив, той трябва да овладее трите изкуства – Кама, Дарма и Арта. Книгата дължи заглавието си на изкуството, което е разгледано в заключителната част на книгата – Кама (любовта).

Според Кама Сутра, за да бъде един брак щастлив, съпрузите трябва да изпълняват 64-те "изкуства", описани вътре, но другите аспекти на книгата също не трябва да бъдат пренебрегвани. Дори напротив – изкуството на любовта е една доста малка част от "Кама Сутра". Според книгата младежите трябва да усвоят много други умения като фехтовката, ездата и дресировката на животни. Дори мъжът да не е особено привлекателен, надежда все още има – в "Кама Сутра" са дадени рецепти за няколко вида отвари и лосиони, които биха могли да подобрят външния вид и либидото на мъжа.

   
 
Още по темата
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 30.07.2014 | 19:05
1 Не знаех,свързвах я само със сексуалните уроци :)
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ