"Вкараха ни в затвора като кучета": защото един модел в Египет лежа в затвора?

12.09.2017, 18:45

И заради какви снимки!

   
 
"Вкараха ни в затвора като кучета": защото един модел в Египет лежа в затвора?

Мариса Папен е красив и много известен модел от Белгия, която обаче пострада заради собствената си креативност. 

Работата е там, че Мариса заедно с фотографа Джейсън Уокър заминават тайничко в Египет, за да направят дългопланирана фотосесия в един от местните древни храмове.

Ентусиазмът им е много бързо туширан, поради разликите в европейското мислене и това на местните.

Снимките все пак успяват да се получат и можем спокойно да кажем, че те действително са изкуство, а не порнография. За жалост не всичко протича по план. Мариса казва, че била арестувана и затворена в килия, какъвто изобщо не могла да си представи. "Вече две години обикалям Земята, за това време посетих 50 страни, но спокойно мога да кажа, че в Египет не са цивилизовани хора." По нейните думи по време на снимките от някъде се появила полиция.

"Обяснихме им, че се занимаваме с изкуство и снимаме, за фотографски списания и книги, обаче те просто не можаха да разберат как да си гол е изкуство."

След като моделът и фотографът отказват да спрат работа се появяват четирима полицаи и вече насилствено ги вкарват в полицейския участък, където конфискуват записа и проверяват документите им.

"Знаех, че затворите се различават от европейските, но не бях виждала нищо подобно. В килията бяхме натъпкани 20 човека, някои спаха по земята и ходиха по нужда в ъглите. Имаше изпражнения, кръв и воня навсякъде."

Все пак Мариса успява да убеди полицаите да и бъде позволен телефонен разговор и звъни в Белгийското посолство. Номерът минава и "престъпниците" биват освободени.

Снимките все пак виждат бял свят, защото фотографа предвидливо има втора карта памет вградена във фотоапарата, която автоматично прави копия на всички снимки.

1975221

 

1975220

1975219

1975223

1975224

1975225

1975226

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ