Чудните идеи за забогатяване, възникнали в разни умове

06.08.2014, 15:28

Истински истории от живия живот

   
 
Чудните идеи за забогатяване, възникнали в разни умове

Една от темите, които най-много вълнува хората, особено по време на криза, е как да забогатеят бързо и лесно. Такива начини има, стига да сте креативни и актуално мислещи. Оказва се, че не е нужно да се бъхтите цял живот и да спестявате от всичко възможно, макар и това да е най-сигурният начин да живеете във финансово спокойствие. Историята познава достатъчно случаи, в които една спонтанно хрумнала идея е донесла на притежателя си слава и милиони. За това обаче също е нужен труд и голяма доза находчивост за успешното развиване и прилагане на идеята.

В този материал ще ви представим някои изпитани начини за забогатяване. Попийте примерите и ги пресъздайте по свой начин!

Интернет страница за $1млн.

1355937

Идеята хрумва на Алекс Тю, докато се чудел как да плати таксата си в колежа. Осъществяването й не му коствало никакви средства, а го направило милионер. Създал страница в Интернет, като предложил всеки пиксел от нея за реклама срещу само $1.

Приложение за пр*дня

1355936

И да се чудите и да не се чудите, приложението iFart е факт и е създадено от Джоел Ком. То му носи печалба от $400 000. Съдържащите се в него 26 вида пр*дни, както и функциите "Запиши пр*дня" и "Пр*дни на приятел" карат хората да полудеят по приложението. За първите две седмици е изтеглено близо 114,000 пъти.

Камък за домашен любимец

1355938

Идеята хрумва на Гари Дал и му носи милиони печалба. Веднъж докато си стоял, се замислил, че камъкът би бил идеалния домашен любимец – не трябва да го храниш, къпеш, поиш и разхождаш. Дал започнал да продава камъните си върху сено, като всеки продаден къс скала му носел 3 долара печалба. За комплекта дори направил наръчник за обучение на домашното нещо.

Създайте енергийна напитка

1355939

През последното десетилетия приходите в тази индустрия стигат до $10 млрд. годишно, така че, ако притежавате някоя от водещите марки енергийни напитки, със сигурно ще се опаричите. Притежателят на може би най-известната такава напитка, Ред Бул, натрупва състояние от $5,3 млрд. и дори притежава отбор от Формула 1.

Станете професор в университета Станфорд

1355940

Дейвид Черитън е професор точно в този университет и намира страхотен начин да увеличи годишното си възнаграждение, помагайки на своите студенти. Възползвал се от умовете, на които преподава, и инвестирал в идеите на своите студенти, част от които достигнали световно ниво и огромни печалби. Той е възвърнал многократно инвестициите си и днес е натрупал състояние от $1,3 млрд. при вложени само $100 000.

Помогнете на хората да отслабнат

1355942

В света е пълно с хора с наднормено тегло, които са готови да похарчат наистина много пари, за да отслабнат. Ако съумеете да се възползвате от тази човешка слабост към външния вид, бихте могли да споделите съдбата на Даниел Ейбрахам, който е първият, насочил се към това направление, създавайки множество продукти за отслабване. В края на своето занимание печалбата му е $1,7 млрд.

Помогнете на хората да изглеждат добре, докато тренират

1355932

Скокът в тази насока се извършва от две новопоявили се фирми Lululemon за жените и Under Armour за мъжете. Допреди това неудобните, твърди и непрохлаждащи екипи за спорт се заместват от гъвкавите и удобни екипи, в които жените дори изглеждат много секси. Основателят Чип Уилсън натрупва състояние от $2,9 млрд.

Бъдете Майкъл Флетли

1355934

Майкъл Флетли натрупва огромното състояние от $650млн., използвайки своя талант да танцува ирландски танци.

Създайте видео игра

1355935

Гейб Нюел печели $1,5 млрд., след като основава компанията за видео игри Valve Corporation, която създава Халф Лайф, Каунтър Страйк и др.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ