Часовник напада маншета ви  5 Виж всички снимки

18.11.2011, 09:12

   
 

Носенето на класни, скъпи бижута вече не е привилегия само на дамите. Все повече мъже се изправят достойно до жените (си) с луксозни, майсторски направени аксесоари. Причината е следната: бижутерийните компании залагат на тенденциите за равноправие на двата пола и все по-често застъпват производството на мъжки бижутерийни произведения. В синхрон с ежедневието на мъжете и развиващата се технологично действителност, повечето изискани предложения на бижутерите са тясно обвързани с технологиите на новия век.

Съвсем в реда на нещата е в момента да се изработват часовници, наподобяващи сложни космически машини или спортни автомобили, като съвсем скоро тази тенденция беше изведена крачка напред. Появиха се копчета за ръкавели, които представляват миниатюрни часовникови механизми и които придават особен вид на маншета на ризата.

Едно от гениалните предложения на този сегмент са бутонелите на TF Est. 1968. Това е френско-швейцарска часовникарска компания, която реши да посвети новите си бижута на часовниците турбийон. Изработени са от 18-каратово злато, като за спортно-автомобилните му характеристики майсторите на компанията са заложили на карбонови елементи. Дизайнът на копчетата за ръкавели е изключително прецизен (както сами можете да видите), като специална клипсова система задържа механичната част на мястото й.

Предлагат се във варианти от жълто, розово и бяло злато с инкрустации от диаманти в същите цветове, като цената им е 11 900 долара, а вариантите с инкрустации от рубини и смарагди са на малко по-ниски цени – 9 500 долара. Най-достъпният вариант е този с изчистени линии в розово и бяло злато без никакви инкрустации, чиято цена е 6 900 долара.

"Какво му плащаш?" биха казали повечето от вас, но ако следим мисълта на бижутерийните компании, след като жените могат да носят бижута с такава стойност, защо и вие да не можете?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ