Увеличете си заплатата

07.11.2011, 09:20

   
 
Увеличете си заплатата

Момчета, веднага трябва да уточним, че това няма да стане като нахълтате в офиса на шефа и изискате – къде с добро, къде насила, да ви вдигнат заплатата. Това, което можем да ви посъветваме, е просто да предприемете някакви промени по "външния си дизайн", за да провокирате ръководството да ви обърне повече внимание.

Ние често сме чували максимата "Обличай се не според работата, която имаш, а според тази, която искаш да имаш", но от Men’s Health разбрахме, че има и други важни фактори, освен облеклото. Макар то да запазва своето ключово значение.

Според нови проучвания на университета в Маями (не знаем дали Хорейшо има пръст в тази работа) добре поддържаните мъже изглеждат по-надеждни, компетентни, отговорни и интелигентни, и техните възнаграждения са обикновено по-високи от тези на "обикновено" изглеждащите мъже.

Най-общо казано добре спретнатите мъже изглеждат по-благонадеждни и зрели, докато онези, които се обличат в "дрипи" и се бръснат веднъж годишно или по-рядко биват често възприемани като безотговорни и мързеливи.

Така че ако искате по-висока заплата, считате, че имате нужните умения и работата ви отговаря на тези искания, но все още се чудите защо шефовете не ви обръщат внимание, захващайте се на работа да промените външния си вид.

Бръснете се

Хващайте се за самобръсначката редовно. По принцип, когато хората видят някой с гъста брада, си мислят, че той крие нещо под нея. Изобщо не е задължително да е така, но – предразсъдък. Докато гладко избръснатото лице или добре поддържаната брада ще накарат лицето ви да изглежда по-чисто и добре очертано.

Обърнете внимание на ръкостискането

Когато се ръкувате с клиенти, колеги или шефа ви, те забелязват как подхождате към този жест. И, разбира се, поддържайте ръцете и ноктите си в добър и хигиеничен вид.

Обличайте се добре, но не прекалено

Какво ще рече това? Ориентирайте се в работната среда във вашата компания. Ако всички ходят с дънки и тениски, ще е малко странно вие да се обличате с костюм, вратовръзка, жилетка и сако. Но ако всички ходят с панталони и ризи, а вие сте все още с дънките от университета и тениска с любимата ви рок банда, също не е добър вариант. Бъдете спретнати, с чисти изгладени ризи и панталони. Но не носете костюми, произведени от най-скъпите модни марки. Ако се обличате така, вероятно шефът ви ще реши, че нямате нужда от увеличение на заплатата, защото явно разполагате с доста средства. Така да се каже – обличайте се като за ежедневна бизнес среща, а не като за сватба.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 16.01.2012 | 14:46
1 увеличаването на заплатата става по усмотрение на шефа. всякакви такива съвети са безмислени
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ