Това са най-влиятелните мъже според AskMen

19.10.2011, 13:30

Познавате ли ги?

   
 
Това са най-влиятелните мъже според AskMen

Когато се зададе краят на годината, неизбежно започват да се появяват коя от коя по-влиятелни класации за... всичко. За най-секси жени, за най-гръмки разводи, за най-сладко бебе, най-грозна булка, най-тъп политически лозунг и т.н. Днес обаче разбрахме, че уважаваните от нас AskMen са публикували класацията си за 49-те най-влиятелни мъже за 2011 г. И понеже има какво да коментираме по нея, решихме да го споделим с вас.

На последното 49-то място е поставен Саймън Коуел, който у нас не е чак толкова прочут, но във Великобритания обърна прожекторите отново към себе си, след като бе жури в първото издание на тамошния X Factor през 2004 г. След това той щурмуваше музикални предавания наред. Просто си представете Васко Василев, но в британски вариант. Всъщност, нашият Васко е 100 пъти по-талантлив от него, затова мигом оттегляме думите си. От Коуел до 40-то място се отличават имената на атлета с протези Оскар Писториус (48), Джъстин Тимбърлейк (46), Кристофър Нолан (43) и Джулиан Асандж (41).

Доказателство за изключителната популярност на бойните спортове и в частност на ММА спорта е 38-то място на президента на UFC (Ultimate Fighting Championship) Дейна Уайт, който тази година успя да се пребори с властите в Канада и да разреши ММА битките в Торонто. След него се подрежда Джак Дорси (36), който, ако случайно не знаете, е основателят на Twitter.

Препускайки нагоре в класацията, за кратко се спираме на 28-мо място, където е нашумелият напоследък блондин Крис Хемсуърт. Той изгря в ролята на Тор в "ТОР: Богът на гръмотевиците", давайки дълги безсънни нощи на дамите, които и до днес въздишат по него. Веднага след Хемсуърт е класиран Марк Зукърбърг, за когото няма нужда да ви говорим, защото целият свят го познава. Аштън Къчър, за когото стана ясно, че май ще се развежда, е 23-ти, а изненадващо извън топ 10 на класацията е американският президент Барак Обама.

Сръбският тенисист Новак Джокович заема 19-тата позиция в класацията на AskMen, а Пеп Гуардиола е застанал веднага след него. Най-големият сред най-големите, който винаги печели – Чарли Шийн, е далеч от върха на 16-то място, а 15-ти е бъдещият татко Джей Зи.

Футболният клуб Барселона определено е представен сериозно в класацията, тъй като на десета позиция е поставен голмайсторът на тима Лео Меси. Освен че е магьосник на топката, Меси е само на 24 години, а годишно банковата му сметка набъбва с по 43 милиона евро. Да, но това не стига да измести актьора Райън Гослинг, който е девети. Тази година за Гослинг определено е силна, а ние се надяваме ролите му да стават все по-добри.

Принц Уилям е на седмо място заради сватбата си, която буквално побърка света и се отрази особено на онези романтични дами, които цял живот са искали да се омъжат за принц на бял кон, но винаги са попадали само на коня.

Пети е големият Кание Уест, а четвърти – още по-големият Уорън Бъфет. Топ три на AskMen е съставено от Лари Пейдж, Отряд 6 на военноморските сили на САЩ, за който се твърди, че се е справил с Осама бин Ладен и, разбира се, Стив Джобс. Не знаем дали ако Джобс не си беше отишъл от този свят, интересът към него и почитта щяха да бъдат на същото ниво, но и никога няма да разберем.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ