Работодателите споделят: най-безумните оправдания за отсъствие от работа

15.06.2016, 15:30

Някои служители са доста откачени

   
 
Работодателите споделят: най-безумните оправдания за отсъствие от работа

Всеки се е обаждал в офиса да каже, че днес няма да отиде на работа, защото е болен. Но има хора, които стигат доста далеч в абсурдните обяснения по какви причини не могат да се явят на работното си място.

Управител на бар се оплаква, че една от сервитьорките му не се появила на работа, но обяснила, че гаджето ѝ я чукало толкова силно в дупето предната нощ, че сега не можела да ходи.

Един служител се обадил на шефа си с обяснението, че няма да отиде на работа, защото се събудил в лайна.

От другата страна: седи си един барман в бара и идва шефът му, който вижда, че нашоят човек не се кефи много. Пита го какво му е и онзи му казва, че искал да гледа маратона на сериала "Зоната на здрача" по телевизията, но трябва да е на работа. След малко шефът му го освободил да ходи да си гледа и извикал друг барман на смяна. Просто шефът също бил голям фен на "Зоната на здрача".

Един работник пратил мейл на шефа си, който гласял "имам котенца в мотора на колата" със снимка на котенцата под капака на автомобила.

43-годишен служител в ресторант помолил да го пуснат, защото трябвало да гледа кеча по телевизията.

Една жена работеше за мен и беше много съвестен служител. Никога не беше отсъствала от работа. Една сутрин ми се обади и каза, че няма да дойде, защото кървяла от дупето цяла нощ, отишла на доктор и ѝ казали, че има някакъв израстък там, все едно сега имала "две дупета". След няколко дни тя се върна на работа, но аз вече не можех да я погледна и да не се сетя за израза "две дупета".

Едно момиче, много свястно, работеше за мен, но един ден не се появи на работа. На следващия ден дойде и каза, че е решила да стане растафарианка, та трябвало да отиде да си направи расти.

25-годишен човек ми се обади, за да ми каже, че няма да дойде на работа, защото бил наказан да не излиза от къщи. После ми се обади и майка му, с която доста си поговорихме. Оказа се, че често го наказва така. Почувствах се зле за момчето.

Една по-възрастна служителка ми се обади и ми каза, че паднала от автобуса напът за работа и се наакала. Не я накарах да идва.

Един работник ми каза, че трябва да го пусна от работа, защото имал абсцес на зъба. Поисках да видя, а той ми показа голямо парче тютюн, което дъвчеше, твърдейки, че това е абсцес.

Служителка ми каза, че няма да дойде на работа, защото ѝ ставало лошо в кола. Явно имаше махмурлук.

Едно момче ми писа, че няма да дойде на работа, защото тъкмо си взел маймунка и тя не може още да остане сама. След дни наистина пусна снимки на него и маймунката му заедно.

Най-странното оправдание за отсъствие от работа: "Вторник е. Да го д*ха вторник!"

Едно момиче, което работеше за мен, се обади истерясало по телефона. Цикълът ѝ дошъл, събудила се цялата в кръв, нямала никакви превръзки и тампони, а колата ѝ била в сервиз, само колелото ѝ било наблизо. Почувствах се зле за нея и ѝ занесох достатъчно превръзки и тампони. Тя беше много благодарна.

Един младеж се обадил в магазина, в който работел, за да каже, че не може да отиде на работа, защото му се счупил iPod-ът, а без музика не можел да работи.

Момиче, което наскоро бях наел, се обади да каже, че няма да дойде на работа, защото бащата на детето ѝ тъкмо я е зарязал. След няколко дни се появи и разказваше на всички как се била напила, паднала и се пребила и затова не дошла на работа. Доста различни версии.

Едно момиче не дойде на работа, защото била "заседнала" на някаква разпродажба. Просто не могла да си тръгне оттам.

Най-странното обаждане: Звънна ми мой служител, каза, че е Боб (а не се казваше Боб) и нямало да дойде на работа, защото бил в затвора. Били го арестували погрешка, трябвало да арестуват брат му, но никой не вярвал, че той има брат близнак.

50-годишен човек се появи на работа с час закъснение и каза "Извинявай, шефе, но жена ми беше загоряла и не можех да изпусна този шанс.".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ