Професиите, които ще ви превърнат в психопат

10.09.2015, 10:25

Огледайте се - около вас може да е пълна лудница

   
 
Професиите, които ще ви превърнат в психопат

Освен ако не сте специалист, трудно бихте могли да кажете кой човек около вас е психопат или след време ще се превърне в такъв. Често хората, които смятаме за най-нормални и адекватни, всъщност са тотално изтрещели и в душите им се случват катаклизми, за които външният свят не подозира.

А знаете ли, че някои професии са пряко свързани с полудяването? Ние не знахме и искрено се изненадахме от този факт. Вижте именно кои професии могат да ви превърнат в психопат, ако вече не са го сторили...

1. Главен изпълнителен директор

Със сигурност да бъдеш главен изпълнителен директор е доста доходоносна позиция, но все пак е придружавана от сериозен стрес. Проучването сочи, че 4% от главните изпълнителни директори имат психически проблеми. Това е почти четири пъти повече, отколкото в другите професии.

2. Адвокат

Има купища от безинтересни шеги и вицове за адвокати. Някои от тях обаче наистина са получили професионално изкривяване. В психиката на много от правистите са вложени лъжите, коварството и други "качества", които карат адвокатите да се побъркат напълно. Един адвокат, който е бил интервюиран от разучаващия психолог на Оксфордския университет Кевън Дътън, заявява:

"Дълбоко в мен се крие сериен убиец, който се мотае навсякъде. Все пак го контролирам чрез употреба на кокаин и гледане на Формула 1."

Вижте пълния списък с професии, които могат да ви превърнат в психопат, в Econ.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ