Продават зъб на Джон Ленън

20.10.2011, 17:00

   
 
Продават зъб на Джон Ленън

Тук бихме започнали с една доста сочна "благословия", но етикетът и възпитанието не ни го позволяват. Затова просто ще кажем, че сме удивени. За пореден път. Просто не знаем как след толкова години постоянно някой, някъде, по някакъв начин, намира ценни вещи на музикантите от Beatles и после ги продават на търг. Вече сме чували за продажбата на трудни за откриване колекционерски албуми, дрехи, снимки на членове на бандата, договори, даже и тоалетната чиния на Джон Ленън. Но зъб? Хайде, моля! И то се очаква на търга в Англия, разбира се, който ще се проведе на 5 ноември, този зъб да бъде продаден за 10 000 паунда.

Нашите колеги от iNews вече обърнаха внимание на необикновената история на този "елемент", седял години наред в устната кухина на Джон Ленън, който по своята същност е кътник. Ленън го бил дал на своята домашна помощница Дот Джарлет някъде към края на 60-те, като подарък за лудата ѝ по Beatles дъщеря.

Синът на Дот разказва как Джон бил в кухнята, когато увил зъба си в хартия и помолил помощницата си да го изхвърли или да го даде на дъщеря си като сувенир.

Да, но от 60-те досега е минало доста време и този зъб, който многократно е надживял притежателя си сега ще донесе една хубава сумичка на неговите съхранители през последните около 50 години.

Чудим се дали Джон Ленън би постъпил по същия начин ако знаеше, че един негов кътник ще се продава за (поне) 10 000 паунда някой ден. И определено сме на мнение, че това е една от най-странните вещи, някога продавани на търг. Обещаваме да я включим в следващата ни налудничава класация. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ