Не употребявайте тези реплики, докато сте на работа

14.02.2017, 14:15

Дори не си и помисляйте

   
 
Не употребявайте тези реплики, докато сте на работа

Никой не иска да се излага на работното си място. Особено при работата в екип, приличното държание е задължителен елемент. Най-важното е да се държите възпитано и с уважение към колегите.Днес ви представяме няколко реплики, които не е добре да използвате, затова възможно най-бързо ги извадете от речника си!

"Това не е моя работа!"

Когато колега има нужда от помощ, а ти го отрежеш, това създава впечатлени, че си абсолютен егоист, което ще влоши взаимоотношенията ти с хората. Вместо това кажи: "Защо не попита по-рано?”.

1859417

"Но ние винаги го правим по този начин"

Не бъди сухар или поне не показвай,че си такъв. За да се развиваш трябва да трупаш опит. Бъди готов винаги да пробваш нещо ново, пък току виж ти харесало.

"Няма какво повече да направя по въпроса!"

Когато сте в задънена улица не се отказвайте. Подходящо решение на проблема е да помолите някого за помощ.

"След минутка съм готов!"

На всички ни е ясно, че никога не е само една минутка. Не се обяснявай много, много, просто кажи, че ще ти е необходимо малко повече време.

"Не си прав!"

По този начин нараняваш чувствата на колегата, към когото си отправил критиката. Вместо да сочиш с пръст, обясни защо мнението ти е такова.

1859415

"Всичко си объркал!"

Стига си сял негативизъм, а се опитай да погледнеш по-бодро на нещата. Винаги можеш да кажеш на човека да опита отново по много по-мил начин.

"Имам нещо предвид, но не съм много сигурен"

Не подценявай идеите си! Когато си уверен в себе си, караш и другите да повярват в теб.

И ако все пак обидиш някого, винаги можеш да се извиниш и да посочиш, че не си искал да обидиш дадения колега. Не забравяй накрая все пак да обясниш какво си имал предвид.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ