Най-откровената обява за работа, публикувана някога

02.07.2014, 18:55

Няма скрито-покрито

   
 
Най-откровената обява за работа, публикувана някога

Ако ви се е налагало да търсите работа онлайн, то със сигурност сте попадали на онези клиширани обяви, говорещи за "динамично развиваща се компания", "млад и амбициозен екип", "заплащане, обвързано с постигнатите резултати" и т.н., и т.н. Голяма част от тези сладкодумни обяви обаче са измамни, защото реално нещата, които са написани в тях, са по-скоро пожелателни, отколкото реални.

По този повод решихме да ви покажем една обява, която е различна от другите, тъй като е откровена. И то напълно. Ето я и нея:

"Здравейте,

Ние сме средностатистическа маркетингова компания, в която прекарваме по голяма си част от деня, опитвайки се да убедим бъдещи бизнес клиенти колко много се нуждаят от нашата помощ, за да се развиват. Те всъщност не се нуждаят, от нас да го знаете. Търсим за екипа още един човек, който няма да има нищо против да провежда на ден стотици разговори по телефона с хора, които си нямат никаква идея какво се опитвате да им продадете. Вие ли сте този човек?

Ще трябва да си донесете личния лаптоп, защото, въпреки че се намираме в центъра на града, всичко ни е под наем и едва успяваме да се разплащаме. Трябва да се обличате добре, но ако ви наемем, ще видите, че всички в офиса се обличат като чичо ви от Павликени.

Ако ви наемем, ще трябва да попълните десетина различни документи, като повечето от тях ще имат някакви грешки за оправяне, но ние ще ви уведомим след най-малко три седмици. Така че реално ще ви платим чак на втория месец. Дано да няма проблем. Но не се притеснявайте, нашата HR-ка е много симпатична. Уволнявана е само два пъти от предишни местоработи, което е добър показател за нашата компания. Ако ви каже нещо палаво и сметнете, че е вид сексуален тормоз, можете да се оплачете на управителя, но той едва ли ще направи нещо по въпроса, защото си има и друга работа.

Смятате ли, че имате нужните качества, за да работите при нас? Длъжността ви ще бъде "Проджект мениджър", но всички ще ви знаят като Пешо или Петърчо - новото момче за всичко. И под всичко имаме предвид всичко - да носите кафе, да оправяте копирната машина, да купувате цветя за 8 март. Ще ви дадем две седмици изпитателен срок. Моля, изпратете своя подробна автобиография и снимка, за да видим дали ще ви харесаме.

БОНУСИ:

В петък кафето е безплатно (по 1 чаша на човек)

Престоят в тоалетната не е лимитиран

При смърт в семейството получавате три дни отпуска, още два дни за непредвидени случки и един за празник по избор

И въпреки че тази обява звучи ужасно и вероятно вие ще сте един от малкото кандидати, изпратили каквото и да е, ние изобщо няма да се свържем с вас. Успех!"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 10.07.2014 | 23:39
1 Идиотска е,не е и откровена,щом не търсят никого,защо пускат обява?
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ