Най-големите спестовници

29.01.2016, 11:45

Хитреци или скръндзи?

   
 
Най-големите спестовници

Когато бяхме малки, успявахме да спестим от парите, които родителите ни ни даваха като джобни и си купувахме дъвки Turbo, миришещи листчета и какво ли още не. Сега сме големи, но общо взето не успяваме нищо да спестим.

Парите са движещата сила на света. Добре е човек да има заделени, но е трудно, защото всичко около нас крещи "ХАРЧИ!". Някои от нас имат кредити, други - дългове към приятели. На света съществуват хора обаче, за които парите не са проблем, защото така са започнали да пестят, че... не харчат почти нищо. Запознайте се с най-големите спестовници.

Рой Хайнс

Роден е във Върмонт и е известен като "най-евтиният мъж в Америка". Женен е от години. Всъщност, оженил се е за да може застраховката на жена му да покрива разходите му за зъболекар. Хайнс не работи, но успява да спести по 15 000 долара годишно от почти всичко, за което се сетите. Къса двупластовата тоалетна хартия на две, пере хартиените салфетки и ги използва повторно и се рови в контейнерите за отпадъци в търсене на изхвърлени съкровища. Знаете ли как лъска обувките си? С обелки от банани.

Кейт Хашимото

Тя живее в Ню Йорк и има добре платена работа, но е така обсебена от спестяването (около 5000 долара месечно), че се храни от изхвърлени остатъци от ресторант в близост до дома ѝ, използва козметични тестери и спи на амортизирани йога килимчета.

Мартин Макаски

1638449

Когато в САЩ започват да взимат пари за найлоновите торбички, пенсионерът Мартин Макаски не се впечатлява особено, защото от 34 години използва една и съща "найлонка". Сдобива се с нея през 1981 г. в популярната верига Tesco и я използва почти всяка седмица, като след това грижливо я сгъва и я прибира в джоба на якето си.

Стив Икономидис

Някой би си помислил, че да имаш пет деца няма как да е евтино, но Стив Икономидис от Аризона и съпругата му живеят, харчейки 350 долара месечно за храна и почистващи препарати. Но как е възможно да изхранваш седемчленно семейство с по-малко от 2 долара на ден? Случва се чрез огромно количество купони и ваучери, следене на цените (Стив и жена му пазаруват от различни места и с уоки токита сравняват цените) и дебнене на сайтовете за продажби.

Кларк Хауърд

1638450

Радиоводещият Кларк Хауърд е автор на предаване, посветено на управлението на пари. В личния си живот е толкова спестовен, че жена му и приятелите му понякога издивяват. Той е готов да кара по-дълго време докато намери счупен апарат за плащане на паркинг, отколкото да плати на такъв, който е по-близко до дома му и често взима оставени или забравени дрехи от обществени перални.

Виктория Хънт

Тази жена е станала милионерка, защото пести зверски. Виктория Хънт е счетоводител. Като млада си поставя "жизнен бюджет", с който планира финансовото си бъдеще до 110-ата си година. За да покрие поставените цели, тя прави най-различни шантави неща като пикаене в бутилка и след това изливане в градината, за да не хаби водата в казанчето. Освен това събира храна от близките кофи за боклук и се къпе във фитнеса, вместо у дома. Хънт следи финансовото си състояние като прилежно си записва всичко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ