Колко би струвал костюмът на Дарт Вейдър днес?

20.04.2016, 13:30

Мирише ни на много пари

   
 
Колко би струвал костюмът на Дарт Вейдър днес?

Ако си представим, че трябва днес да запретнем ръкави и да изработим от нулата костюма на Дарт Вейдър, ще ни трябват мнооооооого пари, или по-точно 18.3 милиона долара. Поне така твърдят от Shade Station, които са направили прецизни изчисления колко би струвало емблематичното черно облекло, ако беше създадено с помощта на днешните технологии.

Шлем:

Шлемът на ситския лорд, пострадал от тежки изгаряния в лава по време на битката с учителя си джедай Оби-Уан Кеноби, трябва да осигурява както защита за главата на Вейдър, така и да спомага за поддържането на физическите му фукции, като дишането. Освен това шлемът e снабден с различни устройства, като нощно виждане и "коригирана реалност", увеличаваща прецизността на движенията на сита, като така той би струвал около 601 000 долара.

Протези за ръцете и краката:

За качествени протези за крайниците си на Земята Дарт Вейдър би платил по 70 000 долара за тези за краката си и още 40 000 долара за лявата си ръка. Но поддържането им в добро състояние би струвало на Галактическата империя още около 5,4 милиона долара.

Колко би струвал целият костюм на Дарт Вейдър в наши дни можете да прочетете в Econ.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ