Клептън се разделя с ценен часовник

29.09.2012, 17:10

   
 
Клептън се разделя с ценен часовник

Ерик Клептън е голям пич, трябва да му го признаем.

Като изключим факта, че е единственият човек, въведен в Залата на славата на рокендрола цели три пъти, и че е един от най-великите китаристи на всички времена, Клептън е пълен Дивак, защото знае какво да прави с парите си - първо направи усилватели с Fender, след това си поръча уникално Ferrari, а сега е решил да балансира нещата като продаде специалния си часовник Patek Philippe.

Ценният платинен часовник е истинско произведение на часовникарското изкуство. Били са произведени едва два екземпляра, но само един се е продавал и, разбира се, Клептън го купува. Може би тук е моментът да кажем, че Бавната ръка е колекционер на часовници, затова малко се учудихме, че ще продава толкова ценен Patek Philippe.

Дори и да нямаме отговора, сигурни сме, че ако на 12 ноември този часовник се продаде на търга на Christie's в Женева за желаната сума от 4.3 милиона долара, Клептън може и да си избие (част от) парите за зверското Ferrari, чиято цена също не разбрахме, но не спираме да точим лиги по него.

Сега да се върнем към часовника и набързо да споделим интересните факти около него, за да сте наясно все пак с какво се разделя Ерик. Точно този модел Patek Philippe 2499 е представен за пръв път през 1951 г. и се произвежда през следващите 35 години. Точно 349 часовника са направени в този период, а само два от тях са изработени от платина и всъщност не са предназначени за продажба. Единият е в музея на часовникарската компания в Женева, а другият е бил притежание на някакъв виден европейски колекционер, който в крайна сметка си продава ценната находка на Клептън през 1989 г.

Сега, когато знаете вече историята, този часовник вече придоби друга стойност, нали?

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 01.10.2012 | 16:33
4 Той е толкова голям, че просто няма значение какво прави!
от Не е посочен | 01.10.2012 | 10:46
3 Има пари човека може да си купува и да се разделя с кавкото си иска. А ние като някои клюкарки можем само да го обсъждаме и да му завиждаме, ама благородно.
от Не е посочен | 01.10.2012 | 10:05
2 над 4 милиона за часовник,това е нещо феноменално!
от Не е посочен | 29.09.2012 | 17:56
1 Дано поне част от парите да са за благотворителност.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ