Как ще ги стигнем... виетнамците  28 Виж всички снимки

29.12.2011, 10:09

   
 

Смятате ли че има нещо общо между България и Виетнам?

Не вярвахме, че изобщо някога ще поставим този въпрос, но когато попаднахме на Topas Ecolodge мнението ни се преобърна и наклони везната към положителен отговор. Именно това е екологичното селище в живописната долина Сапа, която избра за коледна дестинация самия Facebook татко – Марк Зукърбърг.

Topas Ecolodge е проект на туристическата агенция Topas Travel. Представлява екоселище, кацнало на конусовиден хълм във въпросната долина, откъдето се открива невъобразима гледка. Впечатлени сме само докато гледаме снимките, а за да сме сигурни, че природата там може да спре дъха ни, решихме да попитаме Зукърбърг, но не знаем кога ще ни отговори.

Всъщност няма значение, защото идеята да ви запознаем с Topas Ecolodge е насочена главно към бизнеса, и то такъв в България. Замислихме се, че гледките и невероятната природа на родината ни по нищо не отстъпват на тези във Виетнам. Имаме си прекрасни планини, които ако се покажат по правилния начин на света, не само Зукърбърг, но и още хиляди знаменитости могат да ги посетят.

Разказваме ви за виетнамското екоселище, защото искаме да насърчим у вас предприемаческото чувство, да ви накараме да мислите мащабно в пределите на България и за нея. Няма да засягаме въпроса дали ще се оправи или не държавата, но докато не предприемаме каквито и да било действия, нещата няма да се случат от самосебе си.

Затова събудете бизнесмена в себе си и тръгвайте на път. А може би вече имате представа къде би било идеалното според вас място, където е възможно да създадете двойник на Topas Ecolodge?

Прегледайте внимателно снимките в галерията ни в случай, че нямате идеи за самото селище, ще се учудите как толкова семпли и елементарни решения могат да постигнат велик резултат. Важното е цялата ви мисъл, от разработването на бизнес проекта до осъществяването му, да е насочена изцяло към екологичния начин на живот. Това е новата тенденция или мания ако щете го наречете, която не само "помага" на планетата, но и е много печеливша.

Знаете как всички на Запад се побъркаха по еко вълната и започнаха да спасяват света от замърсителната си дейност. Именно затова сега е моментът да покажем на света екологично съхранената ни природа, да я култивираме отново и да я запазим такава каквато е, благодарение именно на "зеленият" бизнес.

Сигурно сте наясно, дори повече от нас, че времената се промениха изключително бързо и че всеки продукт трябва да се предлага на пазара по възможно най-иновативния начин. Ако се опитате да достигнете до Големите с обикновен хотел (нищо против хотелиерите), то е много вероятно да не стигнете до никъде. Но вижте, ако им покажете едно кокетно еко-селце, чиито бунгала и къщички приличат повече на селски колиби, но предлагат всичко, което може да предложи един добър хотел, шансът някои богаташи да ви обърнат внимание е повече от голям. Хората, особено звездите, се измориха от прекаления лукс, който ги кара да се държат като изкуствен прототип на себе си, които самите те не разпознават, и това е само още една причина, насърчаваща развитието на еко туризма в България.

И нека погледнем нещата реално – страната ни има огромен потенциал и българите, които се чудят къде да си намерят работа, могат да бъдат идеалната творческа сила, която да застане зад такъв амбициозен проект. Нужно е само да се появи лидерът, който да им докаже колко значими са за родината си и всеки от тях може да доведе до промяна към по-добро. Вие ли сте този лидер?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 17.07.2013 | 17:43
1 Каквото и да се говори за виетнамците , те са много интелигентна нация и за много по-напред от нас в редица отношения.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ