Как да си докарвате допълнително пари през 2016-та

03.02.2016, 19:00

Действайте!

   
 
Как да си докарвате допълнително пари през 2016-та

Нова година, нови разходи. Вместо да се чудите какво да правите, захващайте се за допълнително работа, която да ви донесе и допълнителни доходи. Тази работа дори не трябва да ви е противна, спокойно може да е нещо, което обичате. Вижте сега няколко предложения за това.

На хонорар

Намерете издания, най-добре онлайн издания, в които можете да пишете като журналист или редактор на хонорар. Дори да пишете по 10 статии на месец, пак ще изкарате някой лев отгоре на заплатата си.

Конкурси

Ако сте добри в писането, участвайте в конкурси за кратки, дълги, фантастични, хумористични и други разкази или пък в поетични конкурси. Наградният фонд при различните конкурси варира, но можете да си докарате от 100 до 1500 лв., а сигурно и повече.

Снимайте

Да кажем, че снимането е вашето хоби и увлечение, снимайте тогава. После може да участвате в конкурси за фотографии и оттам да ви падне някоя награда.

Някакъв друг вид изкуство

Някои обичат да правят бижута, други да коват ножове, трети да гравират бастуни, каквото и да харесвате и да умеете да правите, превърнете го от хоби в малък бизнес.

Спорт

Ако сте маниак на тема фитнес и знаете за това повече от инструктора в залата, в която ходите, използвайте тези знания. Може да изготвяте индивидуални програми за тренировки за други хора и те да ви плащат за това.

Мартеници

Значи, наближава март месец, знаете какво се случва тогава. Още в края на февруари ще продават милиони мартеници, така че ако не сте започнали още да плетете червените и белите конци, закъснели сте и се лишавате от средства.

Окосете нечия ливада

Има хора с големи къщи и тревни пространства, които ще ви платят добре, за да им окосите двора. Кой бяга от допълнителни пари, дори да трябва да запали косачката?

Инвестирайте

В случай че сте успели да спестите някой лев, не си го дръжте в банката, пуснете парите да работят за вас. Но внимателно изберете сферата и начинанието, в което ще инвестирате. Ако купувате акции, първо добре проучете нещата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ