Как да се превърнем в милионери

12.06.2014, 13:18

От немислимо към възможно с 10 лесни стъпки

   
 
Как да се превърнем в милионери

Забогатяването и превръщането в милионер са неща, които всеки от нас иска, но никой не знае как да постигне. Да кажем, че може да се постигне преди да се навършат 30 години, остава във сферата на фантазията. Тази тема не трябва да е табу, а да има публичност по нея. Затова ви предлагаме един план от 10 стъпки как да се превърнете в милионер.

Следете потока на финансите си

В днешната икономическа обстановка чрез пестене на всяка стотинка трудно ще го докарате до милионерски статус. Първата стъпка към това е да измислите как да увеличите своите доходи и да не спирате да го правите пропорционално. Започнете да следите потока на пари и това ще ви накара да контролирате приходите си и да виждате повече възможности за бъдещи инвестиции.

Не се фукайте, а се показвайте

Няма смисъл да събирате пари за скъпи коли и часовници, докато вашият бизнес и инвестиции не започнат да генерират сигурни и големи печалби. Бъдете известни с бизнес етиката си, а не със скъпите си дрънкулки и играчки.

Спестявайте, за да инвестирате, а не спестявайте за черни дни

Единствената причина да спестявате пари е за да ги инвестирате в нещо наистина смислено, което ще бъде доходоносно и ще ви донесе нови печалби. Вкарайте парите си в сигурни и недостъпни банкови сметки и не ползвайте тези сметки за нищо друго, дори за спешни случаи. Това ще ви принуди да продължавате да следвате стъпка 1 и да увеличавате приходите си.

Избягвайте заеми, от които нямате полза

Превърнете това в собствено правило и никога не взимайте заеми, освен ако няма да ги използвате, за да натрупате още пари с тях. Богатите хора използват заемите, за да генерират допълнителни печалби и да трупат състояние. Бедните хора използват заемите, за да си купуват неща, които правят богатите хора още по-богати.

Отнасяйте се към парите като към ревниво гадже

Милиони хора мечтаят за финансова независимост, но само тези, които превърнат това в свой приоритет, имат милиони. Да забогатеете и да останете богати този принцип трябва да се превърне във ваш начин на живот. Парите са като ревниво гадже. Ако го игнорирате и те ще ви игнорирате или още по-лошо – ще отидат при някого, който ще ги превърне в свой приоритет.

Парите никога не спят

Парите не познават часовници, графици, почивки или ваканции. Вие също не трябва да познавате тези неща. Парите обичат хората, които имат добра трудова етика. Не се опитвайте да бъдете най-умните или най-големите късметлии. Но винаги се опитвайте да работите повече от всички останали.

В бедността няма никакъв смисъл

Лео ви го каза във "Вълкът от Уолстрийт" - "Бил съм беден, бил съм и богат. И избирам богатството всеки шибан път!". Премахнете всички мисли в главата си, които ви казват, че да сте беден по някакъв начин е ОК. Не е! Бил Гейтс казва: "Да се родиш беден не е по твоя вина. Да умреш беден вече е изцяло по твоя вина!"

Намерете си богат ментор

Повечето от нас са продукт на средната класа или дори на бедни родители и след това се придържат към стандартите и идеалите на тази група. Изучавайте милионерите и правете като тях. Ако успеете да си намерите и собствен богат ментор, още по-добре. Повечето богати хора са много щедри в това да споделят опита, знанията и ресурсите си.

Нека парите ви вършат нещата вместо вас

Инвестирането е Светият граал на забогатяването и трябва да изкарвате повече пари с инвестициите си, отколкото с работата си. Ако нямате излишни пари, няма как да инвестирате. Инвестирането е единствената причина да предприемате каквито и да било стъпки. Вашите пари трябва да работят за вас, а не обратното.

Целете се в 10 милиона, а не в 1

Една от най-големите финансови грешки, които можете да направите, е да не мислите достатъчно на едро. Искаме да ви окуражим да преследвате много повече от един милион. Няма недостиг на пари на тази планета, но има огромен недостиг на хора, които не мислят достатъчно на едро.

Придържайте се към тези стъпки и те ще ви направят богати. Не слушайте хората, които ви казват, че ако искате да забогатеете, сте изтъкани от алчност. Избягвайте схемите за бързи и лесни пари, защото в огромна част от случаите ви пращат или в Софийския градски затвор или на вакантно място на гробището в Орландовци. Бъдете етични, никога не се отказвайте и щом веднъж го постигнете, помогнете на други да го постигнат и те.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 9
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.06.2014 | 14:11
9 Много късмет .
от Не е посочен | 17.06.2014 | 14:24
8 докато работим на заплата няма как да забогатеем
от Не е посочен | 17.06.2014 | 11:48
7 Никак .
от Не е посочен | 16.06.2014 | 20:40
6 Трябва и някой да те побутне, нужна си е мая казват хората.
от Не е посочен | 16.06.2014 | 15:16
5 Не и е това целта в живота .
от Не е посочен | 13.06.2014 | 10:07
4 Парите са болест.
от Не е посочен | 12.06.2014 | 16:04
3 казват,че е най-трудно да изкараш първия милион
от Не е посочен | 12.06.2014 | 15:22
2 :)))) то ако ставаше ей тъй ;)
от Не е посочен | 12.06.2014 | 15:06
1 Милионерче, не се подигравай ти !
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ