Искате повече пари? Напуснете работата си

25.04.2016, 13:00

Къде е логиката?

   
 
Искате повече пари? Напуснете работата си

Кой не иска да печели повече? Е, добре, има и такива хора сигурно, но повечето от нас желаят повече и повече пари. Досега сме си мислили, че като работиш за една компания дълги години, да ѝ бъдеш верен и предан е най-добрият начин да ти вдигнат заплатата и да печелиш повече. Оказва се, че сме грешили.

Забравете какво са ви казвали родителите ви за преданата работа към една фирма до пенсионна възраст. Според скорошно проучване младите хора на възраст между 18 и 29 години, които по-често сменят работата си, изкарват повече пари от хората на постоянна длъжност в една компания.

И по-конкретно - заплатата на тези с постоянна работа се е покачила с 4,4% годишно, а на хората, сменили неколкократно работата си между 2007 и 2014 г., доходите нараснали с 11,8%.

Разбира се, като са правили това почуване, едва ли са имали предвид България и работната атмосфера у нас, но все пак бихме могли да си направим някои изводи.

Тук много повече хора предпочитат гарантирания месечен доход пред това да пробват нещо ново.

От друга страна младите хора сега имат много повече опции за търсене на работа. В резултатите от проучването се казва, че 43% от търсещите работа са правели това през мобилните си телефони, 7% от тях, докато са били в тоалетната.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ