Идиот на годината: да загубиш на бунището 75 милиона долара в биткойни!

20.10.2018, 18:00

И изобщо на всички времена идиот

   
 
Идиот на годината: да загубиш на бунището 75 милиона долара в биткойни!

Британското издание The Guardian разказа историята за един млад и мъдър човек, който изхвърли на боклука 75 млн. долара. Казва се идиота Джеймс Хойелс и е от град Ньюпорт.

Хойелс започва да инвестира в биткойни още през 2009 година и за няколко години успява да спечели 7500 виртуални парички (само да ти кажем, че 1 бийткоен към настоящия момент се равнява на 17946 лева).

И така. Джеймс решава да почисти бюрото си и да изхвърли боклуците, в това число и наработещият твърд диск от лаптопа си Dell.

Обаче се обърква: вместо харда на Dell, той изхвърля твърдия диск с виртуалните пари. На всичкото отгоре достатъчно добре обозначава времето, когато е изгубил парите: между 20 юни и 10 август. (Боже, какъв шемете!).

Шансът, че хардът е на бунището и още работи е доволно голя,. Последния път, когато са разчиствали боклука там е през 2014 година. Значи ако е някъде по навътре в боклука – трябва да работи.

Така просто да рови на бунището не е разречшено със закон. За това към момента Джеймс води преговори с кметството да му разрешат да си намери парите, които са МНОГО.

Всъщност да ходиш да търсиш големите милиони на бунището е безсмислено. Съвременните съкровища се различават от пиратските от преди 500 години. Ключът за харда е известен само на собственика. Надяваме се, че поне това не е изгубил.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ