За кого ще се ожените зависи от професията

28.06.2016, 17:15

Какво работите?

   
 
За кого ще се ожените зависи от професията

Замисляли ли сте се, че това за кого ще се ожените може да зависи повече от CV-то ви, отколкото от Купидон? Не сте, а трябва. Ново проучване сочи, че местоработата играе огромна роля за брака.

Според изследването на Bloomberg хората се женят най-често за други хора от същия професионален кръг. Е, има и изключения, например жените танцьорки си падат по заварчици, жените пътни агенти по шофьори, а тези от църковния клир по монахини. Нищо изненадващо, нали?

Доказано е, че учителите се женят най-често за други учители, стюардите и стюардесите също рядко излизат от тази професия, когато се стигне до брак.

Жените с високоплатени професии, като лекари и адвокати предимно се омъжват за мъже, които печелят горе-долу по същия начин. Но жените, които са заети в по-нископлатени сфери, се омъжват за мъже с по-високи заплати.

Дамите, работещи на ръководни позиции, като изпълнителни директори, най-често се омъжват за други изпълнителни директори. Но пък мъжете, заети в тази сфера, изпитват силно влечение към секретарките си. По същия начин мъжете готвачи често се женят за сервитьорки, макар че някои се събират и с чистачки.

Едва ли ще се изненадате, че актрисите най-вече се омъжват за актьори.

Разбира се, в тези резултати няма нищо необичайно, като се има предвид колко много време хората прекарват на работа. Просто го имайте предвид, ако още не сте се оженили, а ви предстои да започнете нова работа. Там може би ви чака хубава кариера и бъдещата ви жена.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ