Доходоносни професии, които не изискват да сте гении

07.08.2014, 16:42

Висше образование не се иска

   
 
Доходоносни професии, които не изискват да сте гении

Кому е нужно да заляга над учебниците, след като има добре платени професии, които не изискват кой знае каква квалификация? Е, поне във САЩ е така. По нашите географски ширини учиш, учиш и пак за 500 лева бачкаш. Но нека да видим как е по-широкия свят и да помечтаем тези доходоносни и сравнително лентяйски професии (или по-скоро заплащането за тях) един ден да ги има и у нас.

Куриер (до 45 хил. долара годишно)

Трябват ви само шофьорска книжка, две очи и чифт нетреперещи ръце. Независимо дали доставяте на местно или национално ниво като доставчици можете да се издигнете до доста завидно финансово положение, но след това ще похарчите поне част от парите си за физиотерапевти.

Барман (до 50 хил. долара годишно)

Барманите могат да си докарат доста добри пари ако знаят как да напият клиентите си дотолкова, че те да платят твърде много за пиенето си. Ако работите в класно заведение и сте красиви, считайте че бакшишите ще валят. А ако сте момиче и обичате да показвате гърдите си със сигурност ще направите много повече пари от всеки мъж. Само не забравяйте да заделяте пари за живота след барманството. Да, съжаляваме, че трябва да ви го кажем, но няма цял живот да сте млади и красиви.

Кабелен техник (до 56 хил. долара годишно)

Покажете се в нечия къща между 8 сутринта и 4 следобед, свържете два кабела, като се преструвате че проектирате совалка, и готово – вече сте интернет техник. Да, ще ви плащат да се правите на важни, да флиртувате с жената на домакина и да му ядете от хладилника. Запишете се!

Крупие в Лас Вегас (до 40 хил. долара годишно)

Вашите постоянно ви казват, че си губите времето и само си пропилявате парите на карти? Е, сега ще можете да печелите пари, докато карате други хора да го правят. Вашите няма да са доволни, че живеете на най-декадентското място на планетата, но пак е по-добре отколкото да живеете при тях.

Боклукчия (до 60 хил. долара годишно)

У нас е доста унизително да си боклукчия, но в Щатите си е направо оферта. Ако сте в някой от по-хубавите квартали дори ще има роботи, които ще ви помагат с кофите. Готино!

Шофьор на такси (до 60 хил, долара годишно)

Тъй като напоследък доста хора решиха да спестяват откъм бензин такситата са предпочитан вариант са доста работещи. За тази работа е необходимо само да имате книжка, да знаете няколко преки пътя и да нямате нищо против, ако евентуално ви оповръщат задната седалка.

Оператор (до 60 хил. долара годишно)

Тази професия изисква единствено гимназиална диплома и умението да държите камера. Постоянно има политически и спортни събития, които си заслужават да бъдат документирани, така че ако ви се занимава с това отивайте в някоя медия вместо да снимате порно в мазето на вашите.

Пилот на самолет (до 68 хил. долара годишно)

Дръпнете ръчката за газта и натиснете копчето на автопилота след като поздравите пътниците. После поспете, похапнете и с малко повече късмет забийте стюардесата. За всеки случай започнете с хеликоптер, защото тогава няма да сте отговорни за живота на стотици хора. На интервюто за работа отидете с елегантни дрехи и диплома от какъвто и да е университет.

Дентален хигиенист ( до 68 хил. долара годишно)

Това са онези какички, които изплакват остатъците от зъбите ви, след като зъболекарят приключи с вас, и ви казват "Изплюй". Трябва ви диплома по каквото и да е от някакъв медицински университет и от време на време да досаждате на пациентите с истории за децата ви.

Асансьорен техник (до 70 хил. долара годишно)

Едва ли ще повярвате, но асансьорите се повреждат доста често. Тази професия е доста доходоносна ако живеете на място с високи сгради и разглезени гражданчета, които истерясват всеки път когато асансьорът не тръгне на секундата. А ако наистина се случи някакво произшествие очаквайте допълнителна премия.

Полицай (до 80 хил. долара годишно)

Да ходите насам-натам и да се правите на важни, докато си размахвате... палките, се оказва доста печеливш бизнес. Редовите полицаи не печелят чак толкова много, но детективите вземат по около 70 хиляди, а супервайзърите – 80 хиляди. Ако не се провалите на допинг теста и хващате по някой друг бандит със сигурност ще се издигнете.

Контрольор на летище (до 100 хил. долара годишно)

Човекът, който печели повече от пилота, е този, който му указва посоките. Да направлявате самолети и да следите полетите е една от най-доходоносните професии, а която не се изисква университетска диплома. Изкарайте сертификат за две години и ще правите 5 пъти повече пари от обикновените хора, които стоя пред компютър по цял ден.

Брокер на недвижими имоти (до 200 хил. долара годишно)

Ако пазарът е добър и имате талант в продажбите, тогава защо не се пробвате? Трябва само да изкарате 60-часов лекционен курс, след което да преминете тест, за да станете пълноправен брокер. Поздравления, първата крачка към големите пари е направена.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 10.08.2014 | 09:54
1 Защо не пробвайте да направите актуална класация за България?
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ