Джак Ма за бедните хора

02.04.2018, 09:00

Основателят на сайта Alibaba говори за това как могат да ви попречат бедните хора

   
 
Джак Ма за бедните хора

Джак Ма, основателят на Алибаба, който има приходи стойност от около 23 милиарда долара, твърди това за бедните хора. Съгласни ли сте с него?

"Най-лошите хора, които могат да ви служат, са бедните хора. Дайте им свобода, те мислят, че това е капан.

Кажете им, че това е малка инвестиция, те ще кажат, че не могат да спечелят много. Кажете им да рискуват, и ще забогатеят, те ще кажат, че нямат пари. Кажете им да опитат нови неща, те ще кажат, че нямат опит. Кажете им, че това е традиционен бизнес, ще ви кажат, че е труден. Кажете им да работят в магазин, те няма да имат достатъчно свобода. Кажете им да започнат нов бизнес, пак ще се оправдаят с липсата на опит.

Те имат нещо общо: обичат да питат, да слушат приятели, които са толкова безнадеждни като тях самите, мислят повече от университетски професор рискуват малко.

Просто ги попитайте какво могат да направят. Те няма да могат да ви отговорят. Моето заключение: Вместо сърцето ви да бие по-бързо, защо просто не действате по-бързо; вместо просто да мислиш за това, защо не направиш нещо по въпроса. Бедните хора се провалят, защото на едно общо поведение: Целият им живот минава в чакане. "

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ