Вижте колко пари получават реферите в големите футболни първенства

25.08.2016, 14:15

За няколко години ще съберат колкото Кристиано Роналдо за седмица

   
 
Вижте колко пари получават реферите в големите футболни първенства

Всички знаем, че футболистите в големите европейски шампионати получават чудовищни суми за заплата. До колко е правилно това - няма да се занимаваме, а ще ви разкрием нещо по-интересно - колко получават най-мразените хора на игрището, съдиите.

Сумите в шестте най-силни първенства варират между 30 и 70 хиляди паунда годишно. По-голямата част от тях са хонорари от мачовете, като единствено във Висшата лига на Англия съдиите получават фиксирана заплата от 38 хиляди паунда на сезон, а хонорарите им са по-ниски, в сравнение с другите.

1768873

В Шампионската лига хонорарите варират между 1100 и 5800 паунда на мач, в зависимост от етапа на надпреварата.

На Световно първенство пък нещата са малко по-различни. На 25-те избрани съдии се плащат по 50 хиляди долара за целият турнир, като всеки има по един гарантиран мач. Ако се представят добре, те ще получат още мачове, но не и повече пари. Така излиза, че някой, свирил един мач в групите, ще получи толкова, колкото и този, свирил финала. Но има логика и в това, тъй като престижът от рефериране на световен финал остава за цял живот и не може да се сравни с никой чек (почти).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ