В Холивуд мъжете печелят повече

27.11.2011, 11:15

   
 
В Холивуд мъжете печелят повече

Ние винаги сме се възхищавали на красавиците в киното. Обичаме да ги гледаме в най-различни роли, но най-много в тези, в които са по оскъдно облекло или изобщо остават без дрехи. И винаги сме си мислили, че за тази красота се плаща най-много. Обаче май не сме били прави. Поне според данните на изследователи от Калифорния, за чието проучване разбрахме от Contactmusic.

Те са установили, че все още в Холивуд финансово доминират мъжете след прочуването на дългата изтощителна борба между половете сред знаменитостите. Университетът на Южна Калифорния е провел изследването, според което жените се оказват доста по-малко представени в киното, като 70% от ролите в най-печелившите 100 филма за 2009 г. са били на мъже.

Студентите по комуникация и журналистика са изследвали тези 100 филма и техните 4342 роли (в които има реплики) и са открили, че само 32,8% от тях са на жени. Процентът е почти идентичен с този за най-печелившите филми от 2008 г.

Според вестник Los Angeles Times резултатите от проучването също така предполагат, че жените много по-често носят провокативно облекло в ролите си в сравнение с мъжете в киното. Освен това само 3,6% от топ режисьорите в киното са жени.  

Искаме да успокоим красивите актриси, че дори и да не печелят много, ние пак ще ги гледаме и ще ги обичаме. И все пак, колкото и по-ниско платени да са, когато става дума за най-печелившите филмови продукции, не можем да си представим, че хонорарите им падат под шестцифрени суми. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ