Банкова грешка позволи на австралиец да изхарчи 2 милиона за жени, коли и наркотици

14.12.2016, 18:45

Един съвременен герой!

   
 
Банкова грешка позволи на австралиец да изхарчи 2 милиона за жени, коли и наркотици

Какво бихте направили, ако внезапно разберете, че по грешка ви е бил даден неограничен овърдрафт за банковата сметка (сиреч можете да теглите колкото си искате)? Бихте ли уведомили банката своевременно за грешката и впоследствие да прекарате цял живот в мисли за всичките забавления, които сте пропуснали? Или по-скоро бихте изхарчили стотици хиляди за стриптизьорки, алкохол, кокаин и каквото още се сетите? 

Е, австралиеца Люк Брет Мур е избрал втория вариант и за известно време си е поживял като шеф. Това е станало през 2010 г., когато проблем в системата на местната банка St. George е дал на безработния тогава Люк неограничен овърдрафт. Той е решил да не казва на никого и преди да бъде заловен е успял да изхарчи близо 2 милиона долара от парите на банката. 

Първоначално е използвал парите за да си плаща ипотеката и други сметки, но след това нещата са загрубяли и той последователно си е купил Hyundai Veloster, Maserati за 36 хиляди, барабани с подписа на Ейми Уайнхаус и баскетболна фланелка с подписа на Майкъл Джордан. 

1822183

"Бях 22-годишен глупав младеж и не можех да погледна трезво на нещата. Просто правех това, което повечето хора на моята възраст биха направили, ако имаха неограничени финанси - купони и забавления до дупка. Изхарчих стотици хиляди за стриптийз клубове, леки жени, алкохол и кокаин.", казва Люк пред BBC.

Все пак царският му живот е намерил своя край през 2012 г., когато банката най-после е разбрала за грешката. Люк е бил арестуван и осъден на 4 и половина години затвор за измама. Той обаче е излежал само 6 месеца, след което присъдата му е била отменена, тъй като според австралийските закони той не е бил задължен да информира St. George за тяхната грешка. 

Сега той е на свобода и вероятно гледа с усмивка на всичко. Със сигурност обаче си е поживял добре през тези 2 години и ние със сигурност бихме му стиснали ръката, задето е съборил системата!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ