9 вдъхновяващи истории за бакшиши, които биха развълнували и най-спокойните сърца

30.10.2014, 19:15

Човешката доброта приема всякакви форми

   
 
9 вдъхновяващи истории за бакшиши, които биха развълнували и най-спокойните сърца

Според Х.Л. Менкен, пътят към Рая е всеки ден да намигваш на една жена. Склонни сме да се съгласим, но изглежда има и друг начин за извисяване към небесното царство. Сега ще ви разкажем няколко истории, които може лично на вас да не ви се сторят кой знае какво, но за хората, на които са им се случили, са останали като паметен момент в живота им.

Сервитьорка сбъдва мечтата си за почивка в Италия, благодарение на клиент

1424712

Сметката е 60 долара, а бакшишът 1000.

След като провеждат кратък разговор, сервитьорката споменава за своята голяма мечта за пътуване до Италия. Клиентът ѝ подава сметката и казва довиждане. След това си тръгва и не казва нито дума.

Тайнствен клиент оставя бакшиши за над 130 000 долара в ресторанти из цяла Америка

1424714

Връщаме се в 2013 г., когато анонимен посетител започва да оставя луди бакшиши в ресторанти в няколко щата. Оставя 10 000 долара в "Гладната котка" в Лос Анджелис, 5000 долара в "Парижкия клуб" в Чикаго и 3000 долара в мексиканския "Кафе Тио" в Ан Арбър. Като цяло мистериозният човек е раздал над 130 000 долара под формата на бакшиши на бармани и сервитьорки.

Мъж оставя 10 000 долара за хамбургер и пържени картофи

1424713

Боб Ърб влиза в канадски ресторант за бургери и се заговаря със собственика Клифърд Лутер. Лутер споменава, че дъщеря му отскоро е диагностицирана с рак. Ърб, който в този момент е напът за погребението на баща си, пише чек за 10 000 долара, с който плаща своите хамбургер и картофи.

Собственикът споделя, че този жест наистина е повдигнал духа му.

Оказва се, че щедрият дарител наскоро е спечелил от лотарията 25 млн. долара, като е раздал около 8 милиона от тях. Дори е дарил 1 милион в помощ за легализацията на марихуаната.

2 бакшиша на стойност 6000 долара

1424715

През август 2013 г. два бара в Огдън, щата Юта получават скандални бакшиши. Единият е на стойност 5000 долара, при сметка за 214.75, а другият е 1000 при сметка за 49 долара. Големият телевизионен канал ABC News твърди, че виновникът за тази щедрост е сър Ричард Брансън, който е бил забелязан в Огдън. В същото време двата бара са запазили в тайна самоличността на човека.

"Той изглеждаше като човек, който се справя добре и реши, че иска да го сподели с други хора", казва собственикът на единия бар - Джаред Алън.

Още една причина, заради която Джони Деп се счита за въплъщение на готиното

1424711

Джони Деп тъкмо е привършил снимките на филма "Обществен враг". Заедно с голяма компания празнуват края на филма в прословутия "Стекхаус" в Чикаго. Според единия от сервитьорите – Мохамед Секани, шумната компания е поръчала всякакви скъпи мезета, като коктейли от скариди, и са се леели бутилки с вино, всяка за по 500 долара.

Какво прави актьорът? Оставя 4000 долара бакшиш.

Сервитьорът признава, че има предишен опит с обслужване на звезди като Шон Конъри и Робърт Де Ниро, но за негов любим клиент определя Джони Деп.

Мъж от Кентъки изпълнява предсмъртното желание на брат си

1424718

"Остави страхотен бакшиш! И нямам предвид 25%. Имам предвид 500 долара за скапаната пица!"

Това са думите на умиращия Aарон Колинс, човек, който почива на 30 години. Когато умира, неговото семейство тръгва на мисия, каквото е последното му желание. Той иска да оставят големи бакшиши навсякъде, където се хранят. Брат му Сет оставя повече от 40 000 долара в 81 ресторанта в САЩ.

Джули Бомбрия - сервитьорка в един от ресторантите, твърди, че е щяла да припадне като е видяла огромния бакшиш, който ѝ е оставен.

Двойка оставя голям бакшиш след лошо обслужване

1424710

Макензи и Стивън Шулц оставят 100 долара бакшиш, въпреки че са останали недоволни от обслужването.

"Отне им 20 минути, за да донесат вода, 40 минути, за да получим предястие и един час за основното ядене."

Двойката осъзнава, че това не е по вина на работниците, а че ресторантът има прекалено малко персонал. Те снимат сметката с бакшиша и я качват във Facebook, където получава над 1.6 милиона харесвания.

Мъж оставя на барманка 1000 долара бакшиш, след като разбира, че кучето ѝ е на ветеринар

1424716

Мъж и жена в бара на хотел в Ню Джърси се заговарят с барманката. На китката ѝ има татуирана кучешка лапа. Те я попитали каква е породата на кучето. Барманката Кристиана разказва как кучето е лабрадор на име Тъкър, който е приет по спешност във ветеринарна клиника, защото е погълнал пластмасова топка. Тя споделя, че ѝ е трудно в момента, защото работи на три места и пак не може да плаща сметките си и да се грижи за трите си деца.

Впечатлени от историята, двойката оставя бакшиш от 1000 долара. Кристиана отказва парите, но мъжът заявява, че за него ще бъде чест да плати операцията на Тъкър.

Сервитьорка получава 3 млн долара... да, наистина

1424717

Филис Пензо е сервитьорка в "Пицарията на Сал" в Йонкърс, Ню Йорк в продължение на 24 години. Често ѝ се е случвало да взима по шест нощни смени в седмицата, за да успява да помага на семейството си. Една вечер детективът от полицията на Йонкърс, Робърт Кънингам на 55 години, приключва с яденето си и предлага вместо да остави бакшиш, да си разделят лотариен билет за един долар.

Случката звучи като неизгодна сделка до момента, в който на следващия ден Пензо получава обаждане от детектива, че са спечелили 6 млн. долара. Историята звучи като измислица, но е повече от действителна.

Невероятният сюжет е направена на филм - "It Could Happen to You", с участието на Никълъс Кейдж в ролята на полицая. В продължение на 21 години двете семейства всяка година си поделят по 285 715 долара от печалбата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ