7 професии, които ще съществуват в бъдещето

21.08.2015, 11:35

При това в близкото

   
 
7 професии, които ще съществуват в бъдещето

Не, не сме започнали да виждаме в бъдещето, но ни се струва, че всеки нормален човек ще успее сравнително точно да предвиди какви професии биха могли да се появят само след няколко години. Според специалисти най-добрите професии за предстоящите 10 години дори все още не съществуват.

Пазарът на труда се развива, променя и разширява в непознати посоки. Точно затова е съвсем очаквано да станем свидетели на раждането на съвсем нови професии. Може би като следващите:

Дигитален терапевт

Проверявате си имейла в леглото? Будите се нощем, за да видите дали някой не ви е писал? Ще ви се наложи да се обърнете към дигитален терапевт.

Специалист по "Crowd Funding"

Този човек ще помага на фирми и частни лица да набират средства за своите проекти.

Консултант по продуктивността

Новите технологии много ни разсейват и все по-често си губим излишно времето. Консултантите по продуктивността ще ни помагат да се справяме с тези проблеми.

Градски орач

Градовете се разрастват и след няколко години ще се появят хора, които ще намират начин да съчетават градската среда със селското стопанство, за да може да се произвежда храна и на нетипични за тази дейност места.

Оператор под наем

Той ще запечатва изживявания, екскурзии и важни момент за всички хора, които не могат да ги изживеят лично по една или друга причина.

Персонализиран треньор

Така и така всичко вече е в компютрите и смартфоните ни, скоро там ще се "намести" и личният ни треньор.

Културен агент

Това е човек, който изследва културния пейзаж, за да идентифицира различните трендове и влияния в музиката, видеоигрите, дизайна, технологиите, кулинарията и др. Тази професия вече съществува, но тепърва ще се развива.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 23.08.2015 | 16:51
1 Дрън дрън,чи пляс
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ