7 неща, от които не трябва да пестите пари

07.07.2016, 12:45

Не всичко е пари, приятелю

   
 
7 неща, от които не трябва да пестите пари

Не всичко е пари, приятелююююююююю, не всичко е пари....

Има хора, които все се опитват да спестят пари, защото не получават много и все някак трябва да живеят. Други пестят, за да имат отделени пари "за черни дни", трети пестят по навик, а други, защото "така трябва". Няма нищо лошо в пестенето, даже напротив, но има някои неща, от които човек не бива да си позволява да се лишава и да се държи като чичо Скрудж.

Здравето

Пестейки пари от преглед при доктора навреме, си правите много лошо. Да не си купите лекарствата, които трябва, а да имате пари за това, е също доста лошо, дори неприемливо. Имайте предвид, че когато не обръщате внимание на здравето си навреме, после си плащате прескъпо за това.

Децата

Дори да искате да осигурите всичко на детето си, това никога няма да бъде възможно. Колкото и пари да имате. От друга страна, не трябва да си позволявате да пестите пари за сметка на детето си. Винаги трябва да отделяте достатъчно средства, за да бъде то здраво, нахранено, добре облечено и да има някоя и друга играчка.

Фризьор

Много хора решават да се подстрижат или боядисат сами, за да не дават пари за фризьор. На някои им се получава много добре, но други после горчиво съжаляват, че са си спестили тези 10-20 лева, а после цял месец, че и повече им става лошо, когато се погледнат в огледалото.

Хигиенни пособия

Ако трябва да пестите, добре, но не пестете от сапун и прах за пране. Бедността не е порок, но нечистоплътността е.

Истинските приятели

Човек има много приятели, които биха му изпили парите. Не говорим за тях. От тях можете да спестите. Когато става дума за истинските ви приятели, които имат нужда от помощ, не си стискайте парите, а им помогнете. Не се колебайте на такива хора и да купите по-голям подарък, когато има повод, Те го заслужават.

Родителите

Никога не пестете пари, ако трябва да помогнете на родителите си. Имайте предвид, че колкото и да им дадете, няма да е колкото те са ви дали, но и няма нужда от такива компенсаторни механизми - просто, ако родителите ви имат нужда от пари и вие имате, не се колебайте да им помогнете.

Бира

Бирата, приятели, не е просто прищявка. Тя е важен фактор за доброто психическо и физическо функциониране на човешки организъм и макар да трябва да се употребява в умерени количества, не трябва да бъде жертвана напълно и зачеркната от покупките за дома. В никакъв случай.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ