6 причини да преследвате мечтите, а не парите

25.11.2015, 17:45

Кое е по-ценно?

   
 
6 причини да преследвате мечтите, а не парите

Може би всеки човек в един момент от живота си сам се вкарва в ситуация, в която се стреми да спечели колкото се може повече пари. Тогава не мислим по този въпрос, но след време започваме да усещаме, че въпреки че трупаме въпросните пари, не сме толкова удовлетворени, колкото сме очаквали.

Причината се крие в това, че когато човек успее да сбъдне своя мечта или да изпълни поставена цел, се чувства много по-добре, отколкото ако спечели определена сума пари.

Същността на един човек се вижда, не когато е на работното си място и не във Facebook и Instagram (където впрочем изглежда, сякаш всички живеят прекрасен живот), а у дома. Знаете ли - много хора са нещастни. По-нещастни, отколкото подозирате, въпреки скъпите си коли, гримовете и добрия си финансов статус.

За да не ставате като тях, а и за да насочите живота си в една по-смислена посока, сега ще ви дадем 6 причини да преследвате мечтите, а не парите.

1. Постигането на мечтите автоматично може да ви донесе и пари

Когато на човек много пука за нещо, ще даде за него всичко, което му е по силите и най-вероятно ще успее. Познайте? Ако успеете, значи ще създадете нещо ценно за другите хора, а то лесно може да започне да ви носи печалба. Най-бързият начин да започнете да печелите пари е като спрете да мислите за тях и насочите ума си към създаването на неща.

2. Парите могат да изчезнат толкова бързо, колкото са дошли

Хубавото на парите е, че показват истинската същност на хората. Ако нямате цели, дори да спечелите милиони от лотарията, почти сигурно ще ги загубите всичките.

3. Когато постигнете целта си, чувството е много по-добро

Тъжното е, че да имаш много пари всъщност не те прави щастлив. Защото не съществува понятието "достатъчно пари". Затова и мечтите са много по-важни. Когато извървяваш пътя на целта, която си си поставил, осъзнаваш колко безсмислени са парите и колко по-малко удовлетворение носят.

4. Парите невинаги носят незабравими изживявания

Да, парите могат да те накарат да се чувстваш добре, но няма да ти дадат незабравими изживявания. Да, може да ходиш на екскурзии и да си купуваш скъпи неща, но скоро ще осъзнаеш, че е по-важно с кого прекарваш времето си, а не къде.

5. Когато една житейска сфера прогресира, друга може да се провали

Ако човек се фокусира върху само една сфера в живота си, най-вероятно ще пренебрегне други. Ако насочиш мислите си само върху това да правиш колкото се може повече пари, има ли смисъл от тях, ако нищо друго в живота ти не е наред?

6. Парите са безсмислени

Хората искрено уважават онези, които са успели да сбъднат мечтите си, а не онези, които са натрупали колкото се може повече пари, но не са постигнали нищо смислено в живота си.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ