5 урока от 17-годишен гений, който печели по 30 000 долара месечно

11.02.2016, 16:00

Слушайте патило, а не старило

   
 
5 урока от 17-годишен гений, който печели по 30 000 долара месечно

Когато един тийнейджър поиска да си купи нова игра или нещо, което всичките му приятели имат, той или протяга ръка към банка "Мама и татко", или се хваща на някаква работа, за да си изкара парите. Не и Темпър Томпсън. Когато е в осми клас, той решава, че не трябва повече да иска пари от родителите си, но и не иска да работи нещо мизерно, само и само да има кинти. Затова се захваща с онлайн маркетинг и си поставя цел - да изкарва по 100 долара всеки месец.

Сега е на 17 години и курсовете за Kindle, които продава чрез своя уебсайт, му носят по 30 000 долара месечно. Не е зле, нали? От Business Insider решават да разпитат Томпсън как успява да си докарва доходи, непосилни за някои американци, а момчето структурира тактиката си в пет стъпки.

1. Действайте

Трябва реално да направите нещо. Много говорят за това какво ще направят, но реално никога не предприемат действия. Така човек никога не стига до успех. Всички познаваме такива хора. Всички сме минавали през такъв етап. Идеите са евтино нещо и всеки има своите уникални хрумвания. Разликата е в реализирането им. Това отнема време и усилия. Много хора никога не разбират това.

2. Не се страхувайте от провал

Трябва да сте упорити. Няма как да не сгрешите някъде, но това не означава, че трябва да се откажете. Прекалено много хора се опитват, провалят се и се отказват. Затова и не е изненадващо, че никога не постигат успех. Провалът е предимство, защото чрез него се учим от грешките си и ставаме по-добри.

3. Стойте фокусирани

Напоследък все повече се говори за това, че хората не умеят да се концентрират върху важните неща. Особено младите. А това е фатално за вашия успех. Най-доброто нещо, което може да постигнете, е да се фокусирате върху едно важно нещо и да задържите концентрацията си върху него.

4. Обградете се с хора, които вярват във вас и начинанията, с които се захващате

Всеки има нужда от подкрепа, която да го вдъхновява и окуражава. Ако около вас има негативни и неуспешни хора, те ще ви завлекат надолу. Позитивните ще ви помагат и ще ви насърчават да останете фокусирани върху важните неща.

5. Не търсете удобството

И гледайте винаги да се движите напред. Много хора постигат поставената цел и това ги кара да се успокоят и да се отпуснат. Това е грешка, която може да ви коства много.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ