5 професии, застрашени от изчезване

27.04.2016, 15:45

Светът се променя

   
 
5 професии, застрашени от изчезване

Живеем в свят, в който можеш да си поръчаш нещо от друга държава и то да дойде за 2 дни, да сe обадиш на някого, който се намира на другия край на света за секунди и този разговор да бъде безплатен, да си стоиш вкъщи и да пазаруваш без проблем. Но може би, след като печелим толкова много нови неща, трябва да си даден сметка какво губим. Пример за това са поне пет професии, които са застрашени от изчезване.

Касиер

Независимо дали сте в ресторант за бързо хранене, в хранителен магазин или просто отивате да си вземете кафе, все по-често се случва да сте обслужвани от машина. В някои магазини вие сами си чекирате стоките, пъхате парите на указаното място и си тръгвате без нужда от никаква човешка комуникация.

Туристически агент

Тъй като вече можете да резервирате всичко за вашето пътуване онлайн, нуждата от туристически агенти рязко е намаляла. През 2011 г. в САЩ (защото всички данни са за САЩ) 39% от билетите са били запазени и платени онлайн.

1695513

Печатните медии

Много добре знаете как стават нещата днес - човек влиза в интернет медии от всяко мобилно устройство, което притежава, и то само с едно докосване на пръста. Кой ще се занимава да печата и разпространява вестници. Е, все още има такива, но тази работа си е на изчезване.

1695518

Фото услуги

Вярно е, че все още се възползваме от фото услугите, когато искаме да извадим снимки на хартия, за да ги имаме за спомен и да ги показваме на децата си някой ден. Но вече никой не се снима във фото и много рядко с фотоапарат, всички си правят снимки и селфита с камерата на телефоните си.

1695519

Шофьори

Да кажем, че до края на шофьорската професия има още време, но в момента се наливат големи инвестиции в разработването на коли, които се движат сами. И се очаква, че скоро те ще проработят. Тогава къде отиват личните шофьори, uber шофьорите, таксиметровите шофьори?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ