4 причини да не сте богати

20.04.2016, 19:30

И може ли това да се промени

   
 
4 причини да не сте богати

Мечтаете ли си за почивки на Ривиерата, мезонет, яхта и ранно пенсиониране? Съмнително е дали някое от тези неща ще ви се случи. Освен ако не преодолеете, по някакъв начин, четирите причини, които ви пречат да бъдете богати.

Не разбирате как работят парите

Дали това се дължи на родителите ви, на училището, или на собственото ви отношение, няма значение. Парите уж не са сложно нещо, а малко хора разбират как се печелят, съхраняват, инвестират, умножават. Започнете да четете специализирани книги за това. Но не само четете, а анализирайте възможностите с баба си, баща си, с финансови експерти, с жена си. Така ще сте на верния път към печеленото на пари.

Не цените образованието

Ясно. Заети сте.

Имате толкова много работа всеки ден, че не намирате време за "странични занимания". Имайте предвид, че богатите хора постоянно продължават да учат. Така че не занемарявайте образованието и всеки шанс да учите повече.

Живеете според средствата си

Имате ли спестявания и какво правите с тях всеки месец? Най-вероятно нямате. Шефът не ви плаща достатъчно. Не са ви повишили, всеки месец имате непредвидени разходи. Приемете го - харчите твърде много. Можете да изкарвате 1000 лева или 10 000 лева на месец и пак да не ви стигат.

Прегледайте добре харчовете си и вижте къде са отишли парите ви през последните месеци. Анализирайте информацията, направете си бъдещ бюджет и не надвишавайте предвидените разходи.

Не инвестирате

Имайте предвид, че работата няма да ви направи богати. Нито пък събирането на монети в касичка. Затова трябва да започнете да инвестирате. Колата ви не е инвестиция, поне не такава, която ще ви се отплати, но един апартамент, стартиращ бизнес или купуване на акции от дадена компания могат да бъдат инвестиция.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ