10 случая, в които парите буквално падат от небето

03.05.2016, 12:45

Без чадър

   
 
10 случая, в които парите буквално падат от небето

Няма как да не сте чували приказката, че "парите не падат от небето" и "не растат по дърветата". Да, ама се оказва, че това не е точно така и историята познава случаи, в които монети и банкноти буквално са падали от голямата небесна шир, а хората са се чудели дали да се кръстят или да пълнят джобовете. Днес ще ви разкажем за 10 такива случая.

1. Дубай

1698496

През февруари 2015 г. в интернет се появи клипче на хора, които се втурват да събират пари, падащи от небето. Това явление е наблюдавано на няколко различни места в област Джумейра, но и до днес никой не знае какво е причинило финансовия дъжд.

2. Русия

1698498

Една от най-старите потвърдени истории за дъжд от пари датира от 40-те години на XX в. Случва се в малко руско градче. Жители на града съобщават за монетен дъжд. След като монетите са изследвани, се оказва, че са от XVI в. и определено отдавна не са в обращение. Експерти твърдят, че най-вероятно странното явление е причинено от торнадо, преминало през място, на което е заровено съкровище преди хиляди години. Ерозията е направила земята рохка и лесна за повдигане от торнадото.

3. Пърт, Австралия

1698500

През април 2015 г. мотористи, шофиращи по магистрала "Мичъл", виждат нещо запомнящо се. Една вечер 100-доларови банкноти изведнъж започват да падат от небето. Масово хората отбиват, за да могат да вземат колкото се може повече пари. Налага се да дойде полиция, за да разпръсне тълпата, събрала се да си "набере" малко от неочаквания дъжд. Все още не е ясно откъде са дошли парите.

4. Маями

1698491

През 1997 г. инкасо автомобил, превозващ 3.7 милиона долара и ваучери за храна, се удря в мост. При удара задните врати се отварят, няколко торби с пари изпадат и се търкулват по близкия хълм. Разбира се, наоколо веднага се събират хора, желаещи да си вземат колкото се може повече мангизи. След като полицията идва и спира този урожай, се оказва, че инкасо автомобилът е олекнал с 500 000 долара. Властите в Маями излизат с официална молба всеки, който е взел пари след катастрофата, да ги върне, но на апела се отзовават едва трима души от близо стоте, които са присъствали.

5. Вормс, Германия

1698492

Случката се разиграва в Германия. Една жена си кара мотора, когато в огледалото забелязва странен облак. Не след дълго вижда, че това са банкноти евро, носени от вятъра. Отбива и започва да събира колкото успее. А след това прави нещо, което малцина биха сторили - отива в най-близкото полицейско управление и връща всички пари, а полицаите ѝ обещават да намерят собственика им... дааааа бе.

6. Сиатъл

1698499

През 2012 г. група, наречена Mic Check Wall Street, организира пърформанс за Свети Валентин, при който се пускат пари от покрива на сграда. Общо организаторите хвърлят 500 еднодоларови банкноти, а върху всяка от тях е написан антикорпоративен слоган. Идеята е хората да показват любовта си, без за целта да харчат огромни суми. Интересно хрумване, но обикновените хора, които започват да събират еднодоларовия дъжд, изобщо не се интересуват какво пише върху банкнотите.

7. Сакраменто

1698495

През 1995 г. Мат Джеймисън излиза на двора, за да види какво прави лабрадорът му Бюти. Онова, което вижда, леко го изненадва - кучето му се въргаля в купчина от 100-доларови банкноти. По-късно се оказва, че в няколко съседни двора от небето са нападали пари. Когато полицията събира всички банкноти и ги преброява, се оказва, че са 10 000 долара.

8. Бостън

1698501

През април 2013 г. пешеходците по Бойлстън Стрийт са изненадани от дъжд от 2-доларови банкноти. Източникът на парите така и не е идентифициран.

9. Мичиган

1698493

Всичко се случва през май 2015 г. Дрон преминава над Гранд Рапидс в Мичиган и започва да пръска пари. Общата им сума е около 50 долара. Според полицията дронът е управляван от хора, стоящи на покрива на хотел, намиращ се в близост, но така и не са им повдигнали обвинения.

10. Аризона

1698497

Последната история не е за пари, а за нещо много по-ценно - марихуана. През септември 2015 г. живеещата в Аризона Мая Донъли е събудена от силен трясък, идващ от двора ѝ. Тя решава, че е вятърът, но по-късно през деня проверява и вижда, че през покрива на гаража ѝ е паднал някакъв пакет. Какво има вътре? Първокласна мексиканска марихуана на стойност 100 000 долара. Еха!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ