10 начина да пестите пари, докато пътувате

28.11.2020, 14:00

Ценни съвети

   
 
10 начина да пестите пари, докато пътувате

Всеки ден си казваме и си повтаряме, че вече е лято и трябва да се пътува, хора. Сега е моментът, сега е идеалното време. Обаче хубаво планирайте почивката си, всичко трябва да е изпипано до последния детайл, за да можете и да спестите пари. Защо ли? Защото пари винаги са нужни.

Наемете квартира или използвайте или се възползвайте от предлагането на място за спане на разменни начала

Ако искате повече усамотение, наемете самостоятелен апартамент, но го резервирайте по-рано. Квартирите са винаги по-евтини от хотелите. Още по-евтино ще е, ако сте в някоя от онези групи, в които членуват хора, предлагащи подслон на разменни начала. И най-евтино ще ви е, ако отседнете при приятели или роднини, без изобщо да плащате за нощувки, а може и нещо да ви почерпят даже.

Нискотарифни полети

Те затова се казват така, с тях можете да спестите наистина много пари от самолетни билети. Лошото е, че се предлагат такива билети до ограничен брой дестинации.

Най-евтините полети

Освен по компания, избирайте полета и по време. Най-евтини са полетите рано сутрин и късно вечер.

Използвайте градския транспорт, а не автобусите за туристи

Туристическите автобуси може и да са атрактивни, но обиколките с тях са неоправдано скъпи. Когато отивате в един град, набележете си предварително какво искате да видите там и използвайте градския транспорт, за да стигнете до желаната дестинация. Много по-евтино е.

Купете си карта за музей

Много градове, в които има големи музеи, предлагат такива карти, които важат за няколко дни. Това ще е по-евтино от купуването на билет за музея всеки ден. Още по-евтино, направо без пари излиза, ако предварително проучите кои музеи не изискват вход, има такива, и да посетите тях. Много музеи имат дни всяка година, в които входът е свободен.

Плащане предварително

Когато плащате предварително за билети, квартирата и т.н., ви излиза по-евтино по две причини: ранните плащания са по-малки суми, винаги е по-скъпо в разгара на сезона и освен това, когато отидете на почивка, се оказва, че вие вече всичко сте си платили, трябват ви само джобни пари.

Хапвайте навън за закуска или за обяд

Повечето ресторанти печелят най-много на вечеря. А винаги има намаления на закуска и обедното меню може да бъде на доста прилична цена. Затова, ако ще се храните навън, не го правете за вечеря.

Инсталирайте си онлайн карти и други приложения на телефона

Те ще ви спестят не само пари за хартиени карти, но и нерви, и време, даже и разговори с хора, с които не искате да разговаряте.

Не се притеснявайте да се пазарите и да се възползвате от намаления

Ако сте резервирали билет, който включва безплатен транспорт от летището до хотела, възползвайте се от него и питайте за него. Не се притеснявайте да преговаряте и за цената на стаята и какво включва тя. Ако има безплатна закуска, възползвайте се, ако предлагат безплатна екскурзия до близък остров, отивайте. Ако сервират безплатно сладолед край басейна следобед, гледайте да сте там.

Пътувайте с приятели

Общите пътешествия обикновено излизат по-евтино. Ако човек пътува сам, то плаша с от 10 до 50% повече, отколкото ако е с група. Когато сте повече хора, може да се окаже, че е по-евтино да отседнете в луксозна вила, отколкото в малка стая на осмия етаж на малък хотел.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ