Очарователни илюстрации, извадени от стари книги  2 Виж всички снимки

11.04.2018, 15:00

Отворете кориците на един свят на дървета на лунна светлина и горски същества

   
 

Какво се случва със стари книги с твърди корици, които никой вече не иска? Дават ги задарения и рециклиране, но изглежда, доста често те свършват забравени, в кутии и купчини в гаражи, тавани или мазета, където те могат да се покрият с мъх. Но понякога те могат да бъдат възстановени и ако се окажат в ръцете на илюстратора Изобъл Узман , те могат да бъдат изкуство.

2048332

"Промянта на книгите ми санаха случайно", казва Оузман, в интервю по електронната поща. "Намерих един картонен куфар, пълен с романи с корици един ден, седеше навън в дъжда. Като любител на книги, аз ги донесох у дома, за да изсъхнат и реновирах по нов начин''. 

2048330

Когато се отворят, нейните творения разкриват сложни кухини от хартия: гъсти гори, слоеве от дълга трева, клони на лунна светлина и скрити врати, обитавани от сови, елени и вълци. "Винаги съм била много тиха и срамежлива, особено след като се преместих в САЩ от Англия като тийнейджър", обяснява тя. "Рано, успях да намеря комфорт в четенето и продължих да го правя сега като възрастен. Приказки за омагьосани същества и гори ме очароват, тъй като това е нещо, което изглежда да бъдат засегнативъв всички култури и те диво възпламенят въображението ми.''

2048329

Узуман също започва да произвежда миниатюри. Подобно на променените й книги, те са направени от повторно намерени материални остатъци от кориците на книги или гърбовете на стари списания. "Опитвам се да включа възможно най-много материали в моята работа", казва тя.

2048331

2048334

2048336

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ