Най-добрите "hot-seat" игри на всички времена

Е, това е една незабравима ера за всички геймъри, особено за тези в България, за които игрите в мрежа бяха рядко щастие, ама не от онова гастроентернистичното, а една непринудена и чиста радост за тези, които ги сполети това изключително събитие.

Краят на 90-те години на миналия век - интернетът беше с карти, през модем и по телефона, ако пък си с дуплекс забрави. Връзката ужасно нестабилна, скоростта като тази на костенурка с циментова черупка. Локалните мрежи тепърва се изграждаха и единствените оазиси на мрежовите игри бяха компютърните зали, където няколко поколения хлапета безмилостно прахосваха парите за закуски за час или два хипнотично кликане и щракане.

Именно в тези времена "hot-seat" игрите видяха своя златен век. Никога няма да забравя как пет - шест хлапета се въртим на един стол, за да си изиграем хода, и така по цял ден, всеки ден, цяла година. Беше като опашка пред магазин по време на комунизма. Всички чинно строени тръпнещи в очакване кога ще дойде техния ред, за да могат да седнат на горещия стол и да се докоснат за минута, две или три до магическия свят, в който се развиваше действието на играта.

Постепенно се появи оптичният интернет, безжичният интернет, високоскоростният интернет, мобилните компютри и телефони, и столчето пред верният Pentium II опустя, а рафтчето с дискове с апокрифни заглавия от едно време потъна в прах и паяжини. Именно тези заглавия ще извадим за вас от архивите, за да ви припомним огнената страст, с която всеки един от нас хващаше вещо мишката в ръка и мъката, с която всички един по един натискахме END TURN.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 19.09.2011 | 13:25
1 Супер-овцата е най-якото оръжие в WORMS-а. От тези, които са стандартните де. Иначе МАГАРЕТО е брутално добро!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ