Топ 10 мъжки филми

25.04.2018, 13:00

Забравете за пуканките, хващайте бирите!

   
 
Топ 10 мъжки филми

Драмите, ужасите и комедиите са си супер, но някой път няма нищо по-добро от един мъжки филм. Какво обаче дефинира тази категория? Със сигурност това не е мъжката аудитория, въпреки че нейната доминантност е нещо, което може да се очаква. Преди всичко не съществува изчарпателен списък с неща, които правят един или друг филм "мъжки", но ето няколко стереотипни елемента: смелост, решителност, малко повече бицепс, екшън, няколко юмручни схватки, хладни оръжия, взривове, надпревари с коли/коне, малко повече шум, малко по-малко думи (но за сметка на това винаги на място). Като цяло, все неща, които са фокусирани върху определени - често преекспонирани - мъжки черти.  

Който и от трите The Expendables да хванете, няма да сбъркате, но нека споменем и някои от класиките:

1. The Good, The Bad and The Ugly

Клинт Истууд е олицетворение на класическата мачо култура. Начинът, по който героят на Истууд отнася без да мигне главите на преиждащите тълпи от бандити, ще ви отнесе със сигурност ума. 

2052944

2. The Delta Force

Къде без Чък Норис? Филмът се върти около отвлечен самолет и съответно мъжествените лидери на отряда, изпратен да се справи с терористите. Американската мечта в екшън вариант!

2052942

3. Escape from New York

Змията Плискин (Кърт Ръсел) е друг култов персонаж, който спасява положението с нестандартните си методи и цинично отношение. А и може би именно заради тях той е избран да спаси президента на САЩ, след като самолетът му се разбива в пълния с отрепки Манхатън. 

2052934

4. Snatch

Пълен с английски хумор, псувни, букмейкъри, шанаджии, дилъри и гангстери, филмът на Гай Ричи е истинско кинематографично изживяване, което не търпи отлагане. Ако не сте го гледали, веднага викайте момчетата и макар че шансът клони към нула - напомнете им да не забравят бирата. 

2052943

5. Braveheart

Ок, този филм е малко по-емоционален. Може би е добра идея да си го гледате сам, ако епичният "броманс" не е по вкуса ви.

2052936

6. 300

Не е точно класика, но е пълен с крещене, коремни плочки и кръв... адски много кръв. С други думи, заслужава си.

2052941

7. Rocky

Славата на този филм е неизмерима. Понеже не можем да изберем коя от всички части да ви препоръчаме, просто се пригответе за филмов маратон и се насладете на най-добрите боксови филми, които някога са правени.

2052939

8. Rambo

Поредното доказателство, че Силвестър Сталоун е кралят на мъжествеността. Във First Blood почти няма да чуете и дума от него, но за сметка на това присъствието на Джон Рамбо е достатъчно красноречиво. 

2052937

9. Reservoir Dogs

Ръце долу, с този филм ще се изправите пред истинско произведение на изкуството, което може да не е най-типичният представител на екшън жанра, но естетиката му веднага ще ви направи фен. Един необикновен филм за един обикновен провал за обир и неговите последствия.

2052940

10. Die Hard

Ще ви кажем само едно за този филм: "Yippee-ki-yay, motherf*ckers!". Ако не сте запознати с фразата, google it! 

2052938

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ