Спешни новини! Следващият филм на Куентин Тарантино е за...

12.07.2017, 16:30

Няма да повярваш кой персонаж си избра режисьорът!

   
 
Спешни новини! Следващият филм на Куентин Тарантино е за...

Според авторитетното списание Variety, великият съвременен актьор Куентин Тарантино разкри плановете си за следващия филм. Той ще е за най-знаменития убиец в историята на Америка – Чарлз Менсън!

Ето и цялата истори:

"Чарлс Менсън – Американски престъпник, известен като главатаря на псевдокомуната "Семейство Менсън", зародила се в Калифорния в края на 1960-те години.

Намерен е за виновен за съучастие в убийствата на бременната Шарън Тейт (съпруга на известния режисьор Роман Полански), Лено Ла Бианка и Розмари Ла Бианка, извършени от членове на групата по негово разпореждане. Първоначално е осъден на смърт, но през 1972 г. Върховният съд на Калифорния отменя налагането на смъртни присъди и Менсън получава доживотен затвор.

Името на Менсън се свързва с "Хелтър Скелтър" – израз, заимстван от едноименната песен на "Бийтълс". Интерпретацията на Менсън върху текста на песента е, че тя описва апокалиптична расова война, чието начало би се катализирало от неговите убийства. Тази връзка с рок музиката затвърждава образа му в популярната култура на емблема на умопомрачението, насилиетои макабрата. "Хелтър Скелтър" е заглавието, под което прокурорът по делото срещу Менсън, Винсънт Булиоси, издава книга за убийствата му.

1944490

Менсън и неговото семейство

По времето, когато комуната започва да се заражда, Менсън е безработен бивш затворник, прекарал половината си живот в изправителни учреждения. Малко преди да започне да извършва убийствата, е малко известен певец в Лос Анджелис. Това се дължи до голяма степен на случайно запознанство с Денис Уилсън, който е член на "Бийч Бойс". Неговите песни получават по-широко търговско разпространение, след като вече е обвинен в нарушаване на закона. По-късно рок групи и музиканти като "Гънс Ен' Роузис" и Мерилин Менсън правят кавър версии на негови песни.

Смъртната присъда на Менсън е автоматично заменена с доживотен затвор, когато решение от 1972 г. на Върховния съд на Калифорния временно отменя смъртното наказание. Евентуалното възстановяване на смъртната присъда в Калифорния не повлиява на Менсън, който понастоящем е в щатския затвор Коркоран."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ