Русалки от разни ширини: как ще изглежда Ариел в различните океани

10.07.2019, 15:00

По мнението на биолог

   
 
Русалки от разни ширини: как ще изглежда Ариел в различните океани

Миналата седмица стана известно, че в бъдещата филмова адаптация на Малката русалка от Disney ролята на Ариел  ще се изиграе от Холи Бейли. Това, разбира се, предизвика буря от коментари в социалните мрежи. Компанията беше обвинена в обратен расизъм, което е очаквано.

Buzzfeed не можа да стои настрана от човешката скръб и помоли асистента на Училището по социални и екологични науки на Университета в Индиана и експерта по морски животни Джоузеф Шоу да разкаже как ще изглежда Ариел в различните морета.

Та, да видим!

Атлантическа Ариел

2169139

Среден размер, нормално телосложение и с класическият образ от анимацията, иначе казано със светла кожа (съжаляваме, Disney!).

Арктическа Ариел

2169140

Малката русалка, живееща в студените северни води, би била по-бледа, за да се дегизира с леда. Тя ще трябва да придобие значителен слой от подкожна мастна тъкан, за да не замръзне в студената вода.

Ариел от океана

2169143

Малка русалка, която живее в открития океан, ще прекара целия си живот в пътуване със сестрите си (в групата е по-лесно да се противопоставят на хищниците). Гърба щеше да е по-тъмен от класическата Ариел.

Карибска Ариел

2169142

Южната Малка русалка щеше да бъде по-дребна от останалите, за да се скрие от хищниците в кораловите рифове. В същото време ще има най-яркия цвят от семейството на русалките.

Дълбоководна Ариел

2169141

Малката русалка, живееща на морското дъно ще трябва по-добре да се ориентира във вечния мрак и ще придобие биолуминесценция. Кожата й ще стане прозрачна и устата й ще е пълна с остри кучешки зъби.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ