Познай коя е най-добрата комедия в историята?

24.08.2017, 11:15

Учудващо не е "Големият Лебовски" или "Когато Хари срещна Сали"

   
 
Познай коя е най-добрата комедия в историята?

Най-добрата комедия за всички времена е "Някои го предпочитат горещо" от 1959 година. Главната роля във филма се изпълнява от Мерилин Монро. Филмът зае първо място в списъка на журналистите от BBC. В гласуването са включени около 300 критици от 52 страни.

На второ място е поставен филма на Стенли Кубрик "Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба" от 1964 година, а на трето, логично, е "Ани Хол" на Уди Алън.

"Някои го предпочитат горещо"  е американска комедия от 1959. Във филма участват звезди като Мерилин Монро, Джак Лемън, Тони Къртис и Джордж Рафт. Режисьор на лентата е Били Уайлдър.

Накратко за сюжета: 

Годината е 1929, а Джо и Джери са безработни по време на Голямата депресия. Те стават свидетели на убийство в деня на Св. Валентин и се опитват да изчезнат от града, за да не ги убие мафията. Единствената възможност за работа, която имат пред себе си, е да свирят в момичешка група, и за целта се преобличат като жени. В допълнение, всеки си има свой проблем — единият се влюбва в Шугър, певицата на групата, но не може да ѝ признае, че е мъж; а другият има заможен обожател, който не приема "не" за отговор.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ